Slovenské syrové fondue
Autor receptu: matus113
Francúzska špecialita zo slovenskej kuchyne.
4 porcie |
40 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Slaninu si nadrobno nakrájame a vyškvaríme ju. Pokiaľ sa nám slanina škvarí, pripravíme si chlieb. Zrežeme ostrým nožom vrch chleba a vydlabeme z neho striedku na väčšie kusy, ktoré potom poukladáme na plech.
- Papriky aj pažítku nadrobno nakrájame. Pripravíme syrovú plnku. Do misky zmiešame 1 pochúťkovú smotanu, 2 tavené syry, nivu, tvrdý syr každý si sám zvolí podľa chuti. Ďalej pridáme nakrájanú zeleninu, ochutíme soľou, čiernym korením a vegetou.
- Vyškvarenou slaninou potrieme vnútro bochníka aj kúsky chleba okolo, ktoré budeme namáčať do roztopeného syra. Do bochníka pridáme syrovú zmes a zakryjeme vrchnou časťou chleba. Dáme piecť na 20 minút a 180 stupňov. Fondue môžeme pripraviť napríklad pre návštevu a podávame s bielym vínom alebo vychladeným pivom.