Foto: matulienkaa
Milujem zeleninu a dnes som mala chuť na niečo fakt rýchle a hlavne zeleninové :P a vzniklo z toho toto :) A ospravedlnujem sa Zobraziť celý popisMilujem zeleninu a dnes som mala chuť na niečo fakt rýchle a hlavne zeleninové :P a vzniklo z toho toto :) A ospravedlnujem sa za zlú fotku no môj mobil to lepšie nezvládol :/ :)
porcií
tepelná úprava
Postup
-
1
Na dno hrnca dáme olej a opražíme slovenskú ryžu tak aby zhnedla ale nesmie zhorieť! Keď je opražená pridáme toľko vody koľko hrnčekov bolo ryže. Osolíme zakryjeme a dáme do rúry piecť na 200°C (no a teraz tu mám problém lebo neviem ako dlho som to piekla:DD) tak budeme ju piecť pokiaľ nebude mäkká musíme ju sem tam skontrolovať.
- 2
Keď je ryža hotová vyberieme ju premiešame a zakrytú necháme napr. na stole alebo v rúre. Do malého hrnca vysypeme zeleninu ( ja som použila CBA zeleninu s brokolicou ale kľudne použite akú máte radi) podlejeme troškou vody osolíme a pokusíme do mäkka.
- 3
Keď je zelenina hotová, pridáme ju k ryži aj s tou trochou vody v ktorej sme ju dusili a poriadne premiešame poprípade ešte dochutíme solou alebo korením. A je to a teraz už sa len poriadne najes. Dobrú chuť :))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@micanela áno v rúre zo sáčku ju vôbec doma nemáme radi iba takto :) robím ju tak ako moja mamka a jej mamka a tak :)
a ďakujem za komentáre :)
ale to na obrazku nie je slovenska ryza !
Ja robim tento recept velmi casto a nemusi sa urobit v rure. V skutocnosti robit ryzu v rure je stara tradicia, nic noveho. Ryza vyjde velmi pekne. Dobry recept!
@boise , je to orzo po grecky recept od susedy z Kythiry :-)
varecha.pravda.sk/recepty/kuracie-stehna-orzom/6067-recep...