Foto: 2010
Orzo je taka mala cestovina -tarhona ktora vyzera ako ryza .
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie stehna podla chuti v ( nasom pripade boli uvarene so zeleninou do polievky) potom vybrate dame na olivovy olej ochutene korenim a solovou a vyprazane do zlatista.
- 2
Orzo -kratka mala cestovina (dakde je pod nazvom ryzova tarhona), bola uvarena v slanej vode cca 8 minut ( podla navodu ) ale stale na "al dente" aby bolo tvrdsie. Cesnak a cervena cibula boli oprazene na oleji do nich boly pridane na drobno nakrajane susene paradajky a oregano po minute dvoch pridane nakrajane konzervovane paradajky so stavou a prevarime niekolko minut -zahustime. Scedene orzo pridame na panvicu a poriadne niekolko minut premiesame a prehrejeme osolime okorenime podla chuti.
- 3
Podavame s cerstvym nastruhanym parmezan podla chuti..
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Som nasla obrazok,lebo som to nepoznala
Super recept,ukladam si,pojdem hladat tu cestovinku.
Recept super, ukladám...
tak sa to vola po Taliansky
en.wikipedia.org/wiki/Orzo...
Obsah [skryť]
1 Orzo praženého jačmeňa drink
2 Pozri tiež
3 Externé odkazy
4 Odkazy
[Upraviť ]Orzo praženého jačmeňa drink
"Orzo" je tiež meno kofeínu-zdarma teplé nápoje z praženého jačmeňa v niektorých častiach sveta. V Taliansku , napríklad, "kaviarni d"orzo" je espresso štýl nápoj vyrobený z mletej praženej jačmeňa. Ak sa pripravuje z praženého jačmeňa priamo, možno ju ľahko vykonať v mnohých štandardných espresso alebo kávovary. Hoci tradične považovaná za kávu náhradka pre deti, to je stále častejšie voľby v Taliansku a iných miestach pre tých, ktorí sa rozhodnú vyhýbať káve zo zdravotných dôvodov. V Spojených štátoch , praženého jačmeňa nápoje sú instant predávané pod názvom "Pero", a iní, vrátane odrôd "Café de cebada "v latinskoamerických trhoch."