Slonie slzy fotorecept
Foto: olinecka
Jednoduchý a rýchly zákusok, zvládne aj začiatočník.
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Vajička a cukor vyšľaháme dopenista, postupne pridávame múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom, zľahka premiešame varechou.
-
2
Plech s rozmerom 32 x 41 cm vyložíme papierom na pečenie a vylejeme pripravené cesto. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 190 stupňov 15 - 17 minút.
-
3
Upečený korpus preložíme na pracovnú dosku, ešte horúce cesto pomaly prehneme v strede cez valček, necháme vychladnúť.
-
4
Pripravíme plnku: Maslo a cukor vymiešame dopenista. Mlieko zohrejeme do horúca a po lyžiciach pridávame ku mletým orechom zmiešanými s vanilkovým cukrom, necháme vychladnúť.
-
5
Vychladnutú zmes zmiešame s maslom a rovnomerne rozotrieme na rozvinutý korpus, z ktorého odstránime papier na pečenie, boky upravíme. Do stredu vložíme banány po dĺžke.
-
6
Opäť korpus preložíme a polejeme čokoládovou polevou.
tvoj zákusok je veľmi vydarený. chválim :-)
Teším sa , že sa podaril a chutil.Krasny zbytok víkendu.
Nuz, starym rodicom to naservirujem, ale s miernou hanbou.