Orechová roláda
Orechová roláda

Slonie slzy fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 18. novembra 2017
Slonie slzy (fotorecept)
Foto: olinecka

Jednoduchý a rýchly zákusok, zvládne aj začiatočník.

40 minút
príprava
15-17 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
6 PL
6 PL
3 PL
1/2 ČL
Krém:
250 g (Hera)
2 bal.
3 PL
5 - 6 PL
8 - 9 PL
3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajička a cukor vyšľaháme dopenista, postupne pridávame múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom, zľahka premiešame varechou.

    Slonie slzy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plech s rozmerom 32 x 41 cm vyložíme papierom na pečenie a vylejeme pripravené cesto. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 190 stupňov 15 - 17 minút.

    Slonie slzy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Upečený korpus preložíme na pracovnú dosku, ešte horúce cesto pomaly prehneme v strede cez valček, necháme vychladnúť.

    Slonie slzy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme plnku: Maslo a cukor vymiešame dopenista. Mlieko zohrejeme do horúca a po lyžiciach pridávame ku mletým orechom zmiešanými s vanilkovým cukrom, necháme vychladnúť.

    Slonie slzy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vychladnutú zmes zmiešame s maslom a rovnomerne rozotrieme na rozvinutý korpus, z ktorého odstránime papier na pečenie, boky upravíme. Do stredu vložíme banány po dĺžke.

    Slonie slzy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Opäť korpus preložíme a polejeme čokoládovou polevou.

    Slonie slzy (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
@Olinecka , tiež robievam, mám rovnaký recept, len do krému dávam 150 gramov strúhaného kokosu miesto orechov (doma orechy nemusia, tak preto), aj s kokosom je fantastický. ked chceš, vyskúšaj niekedy na budúce
tvoj zákusok je veľmi vydarený. chválim :-)
Fantastický zákusok, jednoduchý, rýchly, bodovala som s ním v nedeľu na rodinnej oslave. A vyžiadali si ho tí moji aj na vianoce.

Pridaj komentár k receptu: