Orechová roláda

Slonie slzy (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Jednoduchý a rýchly zákusok, zvládne aj začiatočník.

40 minút
príprava
15-17 minút
na 190 °C

Postup

  1. Vajička a cukor vyšľaháme dopenista, postupne pridávame múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom, zľahka premiešame varechou.
  2. Plech s rozmerom 32 x 41 cm vyložíme papierom na pečenie a vylejeme pripravené cesto. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 190 stupňov 15 - 17 minút.
  3. Upečený korpus preložíme na pracovnú dosku, ešte horúce cesto pomaly prehneme v strede cez valček, necháme vychladnúť.
  4. Pripravíme plnku: Maslo a cukor vymiešame dopenista. Mlieko zohrejeme do horúca a po lyžiciach pridávame ku mletým orechom zmiešanými s vanilkovým cukrom, necháme vychladnúť.
  5. Vychladnutú zmes zmiešame s maslom a rovnomerne rozotrieme na rozvinutý korpus, z ktorého odstránime papier na pečenie, boky upravíme. Do stredu vložíme banány po dĺžke.
  6. Opäť korpus preložíme a polejeme čokoládovou polevou.