Slivkový koláč
Slivkový koláč

Slivkový koláč s pudingom fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 7. augusta 2021
Slivkový koláč s pudingom (fotorecept)
Foto: Olinecka

V záhradke dozrieva ovocie, aj obľúbené slivky, rozhodla som sa upiecť niečo dobré, rýchle, nenáročné.

12
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
125 g (alebo maslo)
1 ks
80 g
1 bal.
1 ČL
podľa potreby (odkôstkované)
Navrch:
400 ml
2-3 PL
1 bal.




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny a ovocie.

    Slivkový koláč s pudingom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Múku preosejeme a zľahka premiešame s práškom do pečiva. Pridáme kryštálový a vanilínový cukor, nastrúhané studené maslo a vajíčko. Mixérom alebo rukou vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na pomúčenú pracovnú dosku. Koláčovú formu (priemer 27 cm) vymastíme maslom, vysypeme múkou.

    Slivkový koláč s pudingom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto rozvaľkáme do tvaru kruh a pomocou valčeka prenesieme do formy, cesto vytiahneme aj na boky . Popicháme vidličkou a rozložíme rozpolené slivky.

    Slivkový koláč s pudingom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V troche mlieka rozhabarkujeme vanilkový puding, zvyšok mlieka s cukrom dáme zovrieť a vlejeme rozmiešaný puding. Uvaríme puding, ktorý nanesieme na slivky.

    Slivkový koláč s pudingom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 40 minút do zlatista. Dobrú chuť, takto vyzerá v reze malá ochutnávka.

    Slivkový koláč s pudingom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, ovoce na koláči miluju. I mně se líbí skleněná koláčová forma. Chutné fotečky! Krásnou neděli a díky za sdílení!
motyka
Pre mňa je taký rýchlik "bombový". Ten tuším upečiem aj keď chudneme. @oline čka - super recept a ovocie aj puding sa môže sezónne meniť. Díky.......
drajan
krásny koláčik, ja zvyknem podobne piecť "slivkáč" ale puding, do ktorého vmiešam aj mletý mak... dávam pod slivky. Tiež je to chutný koláč a navrch dávam ešte posýpku.
helena10
Inšpirovala si ma @oline čka. Vďaka za recept. Už je upečený - fajnový sladkokyslý a veľmi chutí. Želám príjemný víkend.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia