Slivkový koláč s marcipánom a mandľami

denisac - fotkadenisac, 4. septembra 2012
Slivkový koláč s marcipánom a mandľami
Foto: denisac

Toto je môj prvý slivkový koláč. Pokiaľ ho nebudete robiť z domáceho lístkového cesta, tak Vám zaberie naozaj minimum času. A výsledok je veľmi chutný :)

6
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 190 °C

Suroviny

25 g
25 g
500 g
100 g
100 g
500 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rúru predhrejte na 190 °C. V hrnci alebo na panvici rozohrejte maslo. Vsypte cukor, pridajte lyžicu vody a zahrievajte, kým nezískate svetlo hnedý karamel. Odložte a nechajte vychladnúť.

    Slivkový koláč s marcipánom a mandľami  - obrázok 1
  2. 2

    Rozvalkajte cesto do kruhu, o niečo väčší ako je forma. Rozvalkané cesto dajte do formy. 3/4 karamelu rozotrite na cesto. Na karamel poukladajte vykôstkované a prepolené slivky. Do asi každej druhej slivky dajte malé kocku marcipánovej hmoty. Poukladané slivky polejte zvyšným karamelom a posypte nasekanými mandlami. Slivky prekryte okrajmi cesta. Koláč dajte piecť do vyhriatej rúry na 20-25 minút.

    Slivkový koláč s marcipánom a mandľami  - obrázok 2
  3. 3

    Dobrú chuť !

    Slivkový koláč s marcipánom a mandľami  - obrázok 3
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Koláče

Diskusia k receptu

tiginko
veľmi sa mi páči tvoj receptík, hlavne jeho chute a rýchla príprava. Už sa teším ako ho upečiem...
afataga
dobry napad, konecne miniem ten marcipan co sa mi povaluje v spajzi
marcy
dobrota,pri ktorej blažene vzdychááám.....tie chute milujem :o)