Slivkový koláč s marcipánom a mandľami

Autor receptu: denisac

Toto je môj prvý slivkový koláč. Pokiaľ ho nebudete robiť z domáceho lístkového cesta, tak Vám zaberie naozaj minimum času. A výsledok je veľmi chutný :)

6
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 190 °C

Postup

  1. Rúru predhrejte na 190 °C. V hrnci alebo na panvici rozohrejte maslo. Vsypte cukor, pridajte lyžicu vody a zahrievajte, kým nezískate svetlo hnedý karamel. Odložte a nechajte vychladnúť.
  2. Rozvalkajte cesto do kruhu, o niečo väčší ako je forma. Rozvalkané cesto dajte do formy. 3/4 karamelu rozotrite na cesto. Na karamel poukladajte vykôstkované a prepolené slivky. Do asi každej druhej slivky dajte malé kocku marcipánovej hmoty. Poukladané slivky polejte zvyšným karamelom a posypte nasekanými mandlami. Slivky prekryte okrajmi cesta. Koláč dajte piecť do vyhriatej rúry na 20-25 minút.
  3. Dobrú chuť !