Slivkové knedličky
Slivkové knedličky s jogurtovo-makovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
Postup- V šupke uvarené zemiaky očistíme
a nastrúhame najemno. Pridáme soľ,
polohrubú múku a vajce. Vypracujeme
cesto, ktoré vyvaľkáme na pomúčenej ploche a nožom nakrájame na štvorčeky veľké 5 x 5 cm, do stredu ktorých
kladieme kúsky sliviek. Ak sú slivky príliš kyslé, posypeme ich cukrom. Čistými
rukami pospájame rohy cesta a vytvoríme knedličky. Knedličky varíme vo vriacej vode 15 minút. Knedličky sú hotové,
keď vyplávajú na povrch.
- Jogurtovo–maková omáčka: V miske zmiešame tvaroh s cukrom,
jogurtom, so zrnkami vanilky a s mletým
makom. Omáčku podávame ku knedličkám.
|