Slivkové knedličky

Slivkové knedličky s jogurtovo-makovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. V šupke uvarené zemiaky očistíme a nastrúhame najemno. Pridáme soľ, polohrubú múku a vajce. Vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na pomúčenej ploche a nožom nakrájame na štvorčeky veľké 5 x 5 cm, do stredu ktorých kladieme kúsky sliviek. Ak sú slivky príliš kyslé, posypeme ich cukrom. Čistými rukami pospájame rohy cesta a vytvoríme knedličky. Knedličky varíme vo vriacej vode 15 minút. Knedličky sú hotové, keď vyplávajú na povrch.
  2. Jogurtovo–maková omáčka: V miske zmiešame tvaroh s cukrom, jogurtom, so zrnkami vanilky a s mletým makom. Omáčku podávame ku knedličkám.