Slimáky z mandľového cesta s plnkou zo sušeného ovocia fotorecept

ajuska155 - fotkaajuska155, 1. decembra 2014
Slimáky z mandľového cesta s plnkou zo sušeného ovocia  (fotorecept)
Foto: ajuska155

Sú to parádne koláčiky, jednoduché na prípravu, vhodné aj na vianočný stôl. Navyše neobsahujú žiaden lepok ani pridaný biely cukor.

15
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
20 g
2 PL (agáve)
150 g
1 čl
Plnka:
z 1/4  pomaranča
120 g (datle/sušené slivky)
1 čl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z mandlí, medu, masla a kôry z pomaranča si vypracujeme cesto. Cesto musí byť taký pevný bochník, no dobre tvarovateľný. Maslo môžeme nahradiť kokosovým olejom, no ja ho nepoužívam do varenia. Cesto si odložíme na 10 minút do mrazničky.

    Slimáky z mandľového cesta s plnkou zo sušeného ovocia  (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kým nám chladne cesto v mixéri si zmixujeme sušené ovocie, škoricu a pomarančovú šťavu. Pomer fíg/datlí/sliviek si môžete upraviť podľa toho čo kto má v obľube. Výsledná hmota sa podobá na hustejší džem.

    Slimáky z mandľového cesta s plnkou zo sušeného ovocia  (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto vyberieme z mrazničky a rozvaľkáme medzi papierom na pečenie na asi 3 milimetre. Na cesto rozotrieme plnku.

    Slimáky z mandľového cesta s plnkou zo sušeného ovocia  (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pomocou papiera, ktorý je pod cestom, pevne zrolujeme placku na roládu.

    Slimáky z mandľového cesta s plnkou zo sušeného ovocia  (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Roládu pokrájame na kolieska široké asi 1 cm. Krájame opatrne aby sa nám kolieska nerozpadli. Ukladáme na papierom vystlaný plech na pečenie v miernych rozostupoch. Chutné sú aj takto bez pečenia, iba ich nechať v chladničke do druhého dňa, no pre mňa sú TOP upečené.

    Slimáky z mandľového cesta s plnkou zo sušeného ovocia  (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Slimáky pečieme asi 15 minút na 180°C . Pekne do zlatista.

    Slimáky z mandľového cesta s plnkou zo sušeného ovocia  (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Mlsáme, relatívne bez výčitiek :D

    Slimáky z mandľového cesta s plnkou zo sušeného ovocia  (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

30 komentárov k receptu
Super - a dalo by sa to upiect aj v celku, alebo by sa to dobre neprepieklo? Rozmyslam aj nad tym, ze nezrolovat, ale ako plnene platy robit a v celku upiect. Urcite vyskusam!
vyskúšajte, potom budem rada ak sa podelíte o výsledok :) @katka75 v celku sa to neprepečie respektíve neviem si predstaviť to potom krájať. Ako celé pláty som tiež neskúšala no môže to byť fajn, ale asi nakrájať na kocky ešte pred vstupom do rúry :)
medovú roládu, alias ružomberský perník si sama sebe pečiem na sviatky vždy, je to moj druh koláča na Vianoce, pohladaj si u @sovka , má výborný, osvedčený recept, ale toto tvoje z mandlovej múky sa mi tiež veľmi páči, veľmi, ukladám a určite skúsim na sviatky
@havino vyskúšaj neoľutuješ, kukala som recept na medovú roládu od sovky a vyzerá veľmi dobre, no ja som si už vyhliadla špaldovo-medové rolády od @danda3 , len teda vynechám práškový cukor, nech to nieje také sladké :)
Jej,ja som to objavila az po sviatkoch,ale taketo dobroty zdrave sa daju jest celorocne,a k tomu i bezlepkove. Dakujeme:-)

Pridaj komentár k receptu: