Slimáčiky z kysnutého cesta s ríbezľami

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Z mlieka, 1 PL cukru a droždia pripravíme kvások. Pridáme múku, štioku soli, rozpustené maslo, vajce, vanilkový cukor a vypracujeme cesto, ktoré necháme asi 30 minút kysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a natrieme ríbezľovým džemom a posypeme čerstvými ríbezľami.
  2. Zvinieme do štrúdle a krájame asi centimetrové kolieska, ktoré poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme asi 15 minút nakysnúť, jemne potrieme vajíčkom a pečieme pri 160 – 180 stupňoch asi 20 minút.
  3. NÁŠ TIP: Toto pečivo pripomína známe škoricové či kakaové osie hniezda. S čerstvými ríbezľami a pikantným ríbezľovým džemom však nadobúda nový osviežujúci rozmer.