Foto: gabuci
Recept na tuto vynikajucu tortu som nasla v jednom casopise.Ako vidite na fotke nie som majster v peceni,ale torta je vyborna,ved vyskusajte!!!
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
4 ks |
|
250 g |
|
100 g |
|
400 g |
|
2 lyzicky |
|
300 g |
|
1/2 vrecka |
|
|
|
|
|
|
|
180 g |
|
150 g |
|
2 lyzice |
|
350 g |
|
|
|
100 g |
|
150 g |
|
1 |
|
2 lyzice |
|
|
|
60 g |
|
Postup
-
1
Vajcia vyslahame s cukrom na penu.Vmiesame nastruhane orechy,mrkvu a skoricu.Pridame muku s kypriacim praskom.Tortovu formu (priemer 24 cm) vymastime tukom a vysypeme mukou.Cesto nalejeme do formy,vlozime do vyhriatej rury a pecieme pri 160 st.asi 50 min.Po upeceni nechame vychadnut vo forme a potom vyklopime.Korpus prekrojime na tri casti.
- 2
Maso vymiesame s cukrom a stavou na penu.Postupne za staleho miesania pridame tvaroh,ktory musi mat izbovu teplotu,aby sa krem nezrazil.Dve lyzice kremu dame bokom na zdobenie torty.Zvysnym kremom zlepime jednotlive diely a tortu ulozime do chladnicky.
- 3
Po stuhnuti potrieme povrch marhulovym dzemom.Z praskoveho cukru,bielka a citronovej stavy vymiesame hladku lesklu polevu.Povrch torty potrieme polevou a boky obalime v mandliach.
- 4
Zvysny krem naplnime do cukrarskeho vrecka a po obvode nastriekame male pusinky,alebo lubovolne ozdobime.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu