Slávnostná orechová torta

gabuci - fotkagabuci, 28. mája 2012
Slávnostná orechová torta
Foto: gabuci

Recept na tuto vynikajucu tortu som nasla v jednom casopise.Ako vidite na fotke nie som majster v peceni,ale torta je vyborna,ved vyskusajte!!!

12
porcií
50 minút
príprava
50 minút
na 160 °C

Suroviny

4 ks
250 g
100 g
400 g
2  lyzicky
300 g
1/2  vrecka
180 g
150 g
2  lyzice
350 g
100 g
150 g
1
2  lyzice
60 g




Postup

  1. 1

    Vajcia vyslahame s cukrom na penu.Vmiesame nastruhane orechy,mrkvu a skoricu.Pridame muku s kypriacim praskom.Tortovu formu (priemer 24 cm) vymastime tukom a vysypeme mukou.Cesto nalejeme do formy,vlozime do vyhriatej rury a pecieme pri 160 st.asi 50 min.Po upeceni nechame vychadnut vo forme a potom vyklopime.Korpus prekrojime na tri casti.

  2. 2

    Maso vymiesame s cukrom a stavou na penu.Postupne za staleho miesania pridame tvaroh,ktory musi mat izbovu teplotu,aby sa krem nezrazil.Dve lyzice kremu dame bokom na zdobenie torty.Zvysnym kremom zlepime jednotlive diely a tortu ulozime do chladnicky.

  3. 3

    Po stuhnuti potrieme povrch marhulovym dzemom.Z praskoveho cukru,bielka a citronovej stavy vymiesame hladku lesklu polevu.Povrch torty potrieme polevou a boky obalime v mandliach.

  4. 4

    Zvysny krem naplnime do cukrarskeho vrecka a po obvode nastriekame male pusinky,alebo lubovolne ozdobime.

    Slávnostná orechová torta - obrázok 4

Diskusia k receptu

danielas
Tvoja tortička sa mi veľmi páči. Tie srdiečka nemajú chybu. Zaiste ste si pochutnali
marianne69
a veru ja som slubila upiect tortu,zeby som skusila tuto?paci sa mi to mrkvove cesto a tvarohova plnka,nie je tak sialeno kremova,dakujem
aszabka
Tak neviem, komu ako, ale mne sa páčia práve takéto torty..v jednoduchosti je krása..a keď vidím tie suroviny, musí byť aj chutná :)
stacy77777
mňa zaujalo cesto, kombinácia orechov, mrkvy a škorice, ukladám si recept
valeri
Ukladám si recept, zaujalo ma cesto s orechami a mrkvou, aj ozdobená je pekne, čím si robila srdiečka ?
gabuci
dakujem za pekne komentiky,ta plnka je naozaj super,valeri,srdiecka som robila takym potr.perom v tube,dajte vediet,ako vam chutila!!!!
lucylee
Tato torta je absolutne fantasticka! Svieza, lahka a velmi chutna. Ja som slahala bielok nad parou, nemala som domace vajicka a tak som sa bala davat ho surovy. Torticku naozaj vrelo odporucam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia