Slávnostná orechová torta
Autor receptu: gabuci
Recept na tuto vynikajucu tortu som nasla v jednom casopise.Ako vidite na fotke nie som
majster v peceni,ale torta je vyborna,ved vyskusajte!!!
12 porcií |
50 minút príprava |
50 minút na 160 °C |
Postup
- Vajcia vyslahame s cukrom na penu.Vmiesame nastruhane orechy,mrkvu a skoricu.Pridame muku s kypriacim praskom.Tortovu formu (priemer 24 cm) vymastime tukom a vysypeme mukou.Cesto nalejeme do formy,vlozime do vyhriatej rury a pecieme pri 160 st.asi 50 min.Po upeceni nechame vychadnut vo forme a potom vyklopime.Korpus prekrojime na tri casti.
- Maso vymiesame s cukrom a stavou na penu.Postupne za staleho miesania pridame tvaroh,ktory musi mat izbovu teplotu,aby sa krem nezrazil.Dve lyzice kremu dame bokom na zdobenie torty.Zvysnym kremom zlepime jednotlive diely a tortu ulozime do chladnicky.
- Po stuhnuti potrieme povrch marhulovym dzemom.Z praskoveho cukru,bielka a citronovej stavy vymiesame hladku lesklu polevu.Povrch torty potrieme polevou a boky obalime v mandliach.
- Zvysny krem naplnime do cukrarskeho vrecka a po obvode nastriekame male pusinky,alebo lubovolne ozdobime.