Slávnostná orechová torta

Autor receptu: gabuci

Recept na tuto vynikajucu tortu som nasla v jednom casopise.Ako vidite na fotke nie som majster v peceni,ale torta je vyborna,ved vyskusajte!!!

12
porcií
50 minút
príprava
50 minút
na 160 °C

Postup

  1. Vajcia vyslahame s cukrom na penu.Vmiesame nastruhane orechy,mrkvu a skoricu.Pridame muku s kypriacim praskom.Tortovu formu (priemer 24 cm) vymastime tukom a vysypeme mukou.Cesto nalejeme do formy,vlozime do vyhriatej rury a pecieme pri 160 st.asi 50 min.Po upeceni nechame vychadnut vo forme a potom vyklopime.Korpus prekrojime na tri casti.
  2. Maso vymiesame s cukrom a stavou na penu.Postupne za staleho miesania pridame tvaroh,ktory musi mat izbovu teplotu,aby sa krem nezrazil.Dve lyzice kremu dame bokom na zdobenie torty.Zvysnym kremom zlepime jednotlive diely a tortu ulozime do chladnicky.
  3. Po stuhnuti potrieme povrch marhulovym dzemom.Z praskoveho cukru,bielka a citronovej stavy vymiesame hladku lesklu polevu.Povrch torty potrieme polevou a boky obalime v mandliach.
  4. Zvysny krem naplnime do cukrarskeho vrecka a po obvode nastriekame male pusinky,alebo lubovolne ozdobime.