Slávnostná bravčová pochúťka v šampiňónovej omáčke

Autor receptu: gulio

Tento recept robíme pri slávnostnejších príležitostiach je trochu náročnejší na prípravu ale potom to stojí zato!

Suroviny

Postup

  1. Vykostené kare si naklepeme na tenké plátky osolíme a okoreníme. Bravčové pliecko si pomelieme na mlynčeku osolíme a okoreníme a zmiešame z 2 vajíčkami. Na 4 pláty mäsa si postupne naukladáme šunku,syr a zarobené mleté mäso. Keď to máme takto uložené znovu naukladáme na mleté mäso syr a šunku v tomto poradí (čiže opačne).
  2. Keď to máme takto spravené, Tak z ďalším plátom karé to celé zakryjeme a pevne stiahneme ihlicami aby sa nám to nerozpadávalo. Sprudka opečieme na oleji z obidvoch strán. Potom opečené mäso naukladáme na plech aj s výpekom a zakryjeme alobalom a pečieme v rúre na 200 stupňoch asi 30-40 min.
  3. Šampiňónová omáčka. Na oleji orestujeme šampiňóny a zalejeme sladkou smotanou pridáme sol ,vegetu, pretlačený cesnak a okoreníme a pri bode varu zahustíme solamylom. Keď to máme hotové,tak na tanier si naberieme omáčku do ktorej vložíme upečené mäso a podávame z opekanými zemiakmi a lebo ryžou alebo obidvoma.