Slávnostná bravčová pochúťka v šampiňónovej omáčke
Autor receptu: gulio
Tento recept robíme pri slávnostnejších príležitostiach je trochu náročnejší na prípravu
ale potom to stojí zato!
Postup
- Vykostené kare si naklepeme na tenké plátky osolíme a okoreníme.
Bravčové pliecko si pomelieme na mlynčeku osolíme a okoreníme a
zmiešame z 2 vajíčkami.
Na 4 pláty mäsa si postupne naukladáme šunku,syr a zarobené mleté mäso.
Keď to máme takto uložené znovu naukladáme na mleté mäso syr a šunku v tomto poradí
(čiže opačne).
- Keď to máme takto spravené, Tak z ďalším plátom karé to celé zakryjeme a pevne stiahneme ihlicami aby sa nám to nerozpadávalo.
Sprudka opečieme na oleji z obidvoch strán.
Potom opečené mäso naukladáme na plech aj s výpekom
a zakryjeme alobalom a pečieme v rúre na 200 stupňoch asi 30-40 min.
- Šampiňónová omáčka.
Na oleji orestujeme šampiňóny a zalejeme sladkou smotanou pridáme sol ,vegetu,
pretlačený cesnak a okoreníme a pri bode varu zahustíme solamylom.
Keď to máme hotové,tak na tanier si naberieme omáčku do ktorej vložíme upečené mäso
a podávame z opekanými zemiakmi a lebo ryžou alebo obidvoma.