Slávky Marinera - Mejillones à la Marinera fotorecept

kucharka - fotkakucharka, 18. apríla 2021
Slávky Marinera - Mejillones à la Marinera (fotorecept)
Foto: kucharka

Rýchle, chutné a ešte k tomu aj zdravé. Recept je podľa Ferran Adrià.

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
1/2 ČL
1 PL
2 PL
1 malá hrsť
1 strúčik
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Slávky poriadne očistíme. Cesnak posekaný najemno opečieme na olivovom oleji.

    Slávky Marinera - Mejillones à la Marinera (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme mletú papriku a opečieme. Potom pridáme múku a tiež opečieme.

    Slávky Marinera - Mejillones à la Marinera (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Prilejeme vodu a poriadne rozmiešame. Varíme okolo 10-15 minút, dokedy omáčka nezhustne a nenaberie na chuti. Pridáme polovičku posekanej petržlenovej vňate.

    Slávky Marinera - Mejillones à la Marinera (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A hneď za tým slávky. Prikryjeme pokrievkou. Keď sa mušle otvoria (netrvá to dlho), stiahneme z ohňa a posypeme zvyšnou petržlenovou vňaťou. Podľa chuti posolíme, ale väčšinou ani netreba.

    Slávky Marinera - Mejillones à la Marinera (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Vypadá to náramně, zvlášť z čerstvých slávek to musí být velká dobrota. Krásné foto!
afataga
To je velika dobrota, davam si na dovolenke, ale uz som robila aj doma, bez muky
1x haji
kucharka
@haji , veru áno, je to dobrota, rada by som ťa pozvala :-))

@afataga , je to veru jedlo, ktoré pasuje k letu. U nás väčšinou býva v letných “MENU” miesto polievky. S čerstvou bagetou .... mňam.
1x haji