Slaný tekvicový koláčik (fotorecept)
Autor receptu: archaa
Výborný! Skvelo ho využijete do svojho jesenného meníčka ako predjedlo...Mňam :)
4-6 porcie |
15 minút príprava |
10-15 minút na 200 °C |
Postup
- Hokkaido umyjeme, zbavíme jadierok a nakrájame (aj so šupkou) na tenučké plátky. Šalotku nakrájame na tenké kolieska, pridáme k tekvici a premiešame s 2PL olivového oleja. Osolíme a okoreníme.
- Lístkové cesto nakrájame na väčšie štvorce a asi 1cm od okraja špičkou noža „orámujeme“, dávame však pozor a nerežeme. Do stredu štvorca potom navrstvíme tekvicovú plnku až po „rám“.
- Takto obložíme všetko lístkové cesto, navrstvíme kozí syr a v predhriatej rúre na 200 stupňov upečieme dozlata.
- Pínie si opražíme nasucho na panvici, rukolu opláchneme, osušíme a pred podávaním ju pokvapkáme citrónovou šťavou a olivovým olejom. Ochutíme soľou a korením.
Upečené tekvicové koláčiky posypeme na tanieri opraženými píniovými orieškami a obložíme pripravenou rukolou.