Slaný tekvicový koláčik (fotorecept)

Autor receptu: archaa

Výborný! Skvelo ho využijete do svojho jesenného meníčka ako predjedlo...Mňam :)

4-6
porcie
15 minút
príprava
10-15 minút
na 200 °C

Postup

  1. Hokkaido umyjeme, zbavíme jadierok a nakrájame (aj so šupkou) na tenučké plátky. Šalotku nakrájame na tenké kolieska, pridáme k tekvici a premiešame s 2PL olivového oleja. Osolíme a okoreníme.
  2. Lístkové cesto nakrájame na väčšie štvorce a asi 1cm od okraja špičkou noža „orámujeme“, dávame však pozor a nerežeme. Do stredu štvorca potom navrstvíme tekvicovú plnku až po „rám“.
  3. Takto obložíme všetko lístkové cesto, navrstvíme kozí syr a v predhriatej rúre na 200 stupňov upečieme dozlata.
  4. Pínie si opražíme nasucho na panvici, rukolu opláchneme, osušíme a pred podávaním ju pokvapkáme citrónovou šťavou a olivovým olejom. Ochutíme soľou a korením. Upečené tekvicové koláčiky posypeme na tanieri opraženými píniovými orieškami a obložíme pripravenou rukolou.