Krupicový nákyp
Krupicový nákyp

Slaný krupicový nákyp bez lepku so slaninkou a s pórom

novalim - fotkanovalim, 30. júla 2018. Komerčný recept.
Slaný krupicový nákyp bez lepku so slaninkou a s pórom
Foto: novalim

Sladký nákyp sme vám už predstavili. Je naozaj výborný. Ale až keď ochutnáte slanú verziu, zistíte, čo vám v živote chýbalo :-). A je jedno, či ste lepkáč alebo bezlepkáč, na tomto slanom nákype z bezlepkovej krupice NOVALIM si zaručene zamilujete. Reči bokom, poďme variť :-).

16
porcií
25 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

50 g
250 g
250 g (krémový bez hrudiek)
5 plátkov
1/2 ks
1/2 ČL
3 ks
1 PL
1 hrsť (strúhaný)
 čerstvé

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji orestujeme na krúžky nakrájaný pór s na kocky nakrájanou slaninkou.

  2. 2

    Odstavíme a necháme vychladnúť.

  3. 3

    V mise zmiešame žĺtky s tavrohom a so smotanou, vyšľaháme. Do zmesi pridáme pór so slaninkou, krupicu, nasekané bylinky a premiešame. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahané bielky.

  4. 4

    Vylejeme na vymastený plech, posypeme nastrúhaným syrom a pečieme na 180 stupňov cca 30 minút.

Diskusia k receptu