Slaninové rezne

Autor receptu: svedka

10
porcií
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravcove rezne si riadne naklepeme z oboch stran.Jemne osolime a okorenime.Polozime o trochu mensi platok slaniny-hrubej asi 3mm.
  2. Na slaninu polozime tenke koliesko cibule.
  3. A na to polozime platok syra- priblizne rovnako velky ako slanina.
  4. Lavu stranu maska sme si nechali prazdnejsiu,opatrne ju prelozime v polovici na pravu cast :) Spojime sparadlom asi takto:
  5. Takto postupujeme so vsetkymi reznami a potom to najdolezitejsie-nechame odstat (v plastovej nadobe) minimalne 24 hodin,mozme jemnucko pokvapkat olejom.
  6. Potom klasicky-obalime v trojobale (muka,vajce,struhanka)-struhanku poriadne dlanou popritlacame do maska,hlavne na bokoch a vyprazame na rozpalenom oleji cca 5 minut z kazdej strany.
  7. A mame hotovo :) Mozno sa Vam moj recept nezda nejak extra originalny,ale skuste-cele masko bude chutit tak prijemne slaninkovo a je to nas oblubeny recept,tak preco sa nepodelit :) Dobru chut.