Slaninové rezne
Autor receptu: svedka
10 porcií |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Bravcove rezne si riadne naklepeme z oboch stran.Jemne osolime a okorenime.Polozime o trochu mensi platok slaniny-hrubej asi 3mm.
- Na slaninu polozime tenke koliesko cibule.
- A na to polozime platok syra- priblizne rovnako velky ako slanina.
- Lavu stranu maska sme si nechali prazdnejsiu,opatrne ju prelozime v polovici na pravu cast :)
Spojime sparadlom asi takto:
- Takto postupujeme so vsetkymi reznami a potom to najdolezitejsie-nechame odstat (v plastovej nadobe) minimalne 24 hodin,mozme jemnucko pokvapkat olejom.
- Potom klasicky-obalime v trojobale (muka,vajce,struhanka)-struhanku poriadne dlanou popritlacame do maska,hlavne na bokoch a vyprazame na rozpalenom oleji cca 5 minut z kazdej strany.
- A mame hotovo :) Mozno sa Vam moj recept nezda nejak extra originalny,ale skuste-cele masko bude chutit tak prijemne slaninkovo a je to nas oblubeny recept,tak preco sa nepodelit :) Dobru chut.
|