Slané šunkové závitky z lístkového cesta fotorecept
Foto: Sonulienka
Máte doma lístkové cesto, šunku a kyslú smotanu ? Nie je problém môžete si upiecť rýchle a výborné slané pečivo.
príprava
na 230 °C
Postup
-
1
Neuvádzam presné suroviny v úvode popíšem i ch nasledovne. Suroviny na 1-plech. Robila som dva plechy teda dva ks. kúpené lístkové cesto.
-
2
Na prvý plech som urobila jedno lístkové cesto - to som rozvaľkala trocha nasolila a poukladala som v mojom prípade moravské mäso ja totiž v lete málo kupujem šunku ale keď niekto má rád kľudne môže dať šunku akú koľvek. Na jedno lístkové rozvaľkané cesto ide asi 30-35 dkg šunky, v mojom prípade moravské mäso.
-
3
Na šunku natrieme ale nie veľa kyslú smotanu.
-
4
No a na koniec na jemno nastrúhaný akýkoľvek údený syr.
-
5
Takto pripravené cesto si z rolujeme do valca.
-
6
Cesto nakrájame na 1 cm kolieska, ktoré ukladáme na plech, potrieme vajíčkom a posypeme nastrúhaným údeným syrom. Pečieme 20 minút na 230 stupňov bez turba a asi 5 minút s turbom do ružova. Ale toto je už len na Vás každá si svoju rúru poznáte.
-
7
Z jedného cesta by malo byť okolo 25-28 kusov podľa toho ako vyvaľkáte.
-
8
Na druhý plech a teda z druhého lístkového cesta som použila oravskú slaninu tiež približne 30-35 dkg.
-
9
Síce som tam dala aj moravské mäso ak by mi bolo málo oravskej slaniny ale nepoužila som ho. No a tu je upečený druhý plech. Samozrejme postup som už nefotila.
-
10
No čo zapáčil sa Vám recept? Ak áno vyskúšajte a večer si sadnite k dobrému vínku a ochutnajte či Vám budú chutiť. Ak áno budem rada, jednoduché, rýchle a výborné.
-
11
Tu sú upečené všetky až na jeden kus, ktorému som neodolala.
Martuška sme na tom rovnako tiež som už veľa Tvojich receptov vyskúšala a môžem len odporúčať všetky sú výborné.
No a ti, kdo mají chatrné zoubky, mohou použít ořechy jemně umleté.