Foto: zolik
Tento jednoduchy recept na slane pecivo som dostala pred 30 rokmi od mojej mami so slovami "jednoduchy ako facka". A tolko rokov ho aj Zobraziť celý popisTento jednoduchy recept na slane pecivo som dostala pred 30 rokmi od mojej mami so slovami "jednoduchy ako facka". A tolko rokov ho aj robim.
porcie
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Vsetky suroviny spracujeme na cesto. Ulozime do mikrotenoveho sacku, alebo nadoby a nechame odpocivat v chladnicke 6-24 hodin. Cesto si rozdelime, rozvalkame na 1/2 cm a vykrajujeme formickou, alebo narezeme radielkom. Potrieme rozslahanym vajickom, posolime, ulozime na plech vylozeny papierom na pecenie a mozeme zdobit: mandle, orechy, sezam, kmin, paprika, syr alebo chili. Pecieme v stredne predhriatej rure asi 1/4 hodiny.
-
2
Ja som tentokrat robila z polovicnej davky a toto je ukazka mnozstva, ktore som napiekla. Syrove tycinky sa vyborne hodia ku kremovym polievkam a jednohubky k poharu dobreho vina.
-
3
K nam uz pomaly ale iste prichadza jesen, tak aj dekoracia na terase ma uz jesenny nadych.
určite chutné slanojednohubky..:-)bo cesto používam i na sladké pečivo-plnené lekvárom..krehké rohlíčky..:-)
mozem spravit aj do zasoby, ako dlho vydrzia?
dakujem :-)
dakujem :-)
@daguska , slane je vdacne a da sa aj dobre zamrazit a "v pripade nouze" do dvoch hodin rozmrazene, alebo este rychlejsie v rure (mikrovlnke). Dakujem za komentar. P.S.: vzdy robim male tvary, tak akurat do pusy, aby mi nenatrusili ;-)
Ďakujem za milú odozvu. Som veľmi rada, že si spokojná.