Slané pečivo
Autor receptu: zolik
Tento jednoduchy recept na slane pecivo som dostala pred 30 rokmi od mojej mami so
slovami "jednoduchy ako facka". A tolko rokov ho aj robim.
4 porcie |
15 minút príprava |
15 minút na 160 °C |
Postup
- Vsetky suroviny spracujeme na cesto. Ulozime do mikrotenoveho sacku, alebo nadoby a nechame odpocivat v chladnicke 6-24 hodin. Cesto si rozdelime, rozvalkame na 1/2 cm a vykrajujeme formickou, alebo narezeme radielkom. Potrieme rozslahanym vajickom, posolime, ulozime na plech vylozeny papierom na pecenie a mozeme zdobit: mandle, orechy, sezam, kmin, paprika, syr alebo chili. Pecieme v stredne predhriatej rure asi 1/4 hodiny.
- Ja som tentokrat robila z polovicnej davky a toto je ukazka mnozstva, ktore som napiekla. Syrove tycinky sa vyborne hodia ku kremovym polievkam a jednohubky k poharu dobreho vina.
- K nam uz pomaly ale iste prichadza jesen, tak aj dekoracia na terase ma uz jesenny nadych.