Slané pečivo

Autor receptu: zolik

Tento jednoduchy recept na slane pecivo som dostala pred 30 rokmi od mojej mami so slovami "jednoduchy ako facka". A tolko rokov ho aj robim.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Vsetky suroviny spracujeme na cesto. Ulozime do mikrotenoveho sacku, alebo nadoby a nechame odpocivat v chladnicke 6-24 hodin. Cesto si rozdelime, rozvalkame na 1/2 cm a vykrajujeme formickou, alebo narezeme radielkom. Potrieme rozslahanym vajickom, posolime, ulozime na plech vylozeny papierom na pecenie a mozeme zdobit: mandle, orechy, sezam, kmin, paprika, syr alebo chili. Pecieme v stredne predhriatej rure asi 1/4 hodiny.
  2. Ja som tentokrat robila z polovicnej davky a toto je ukazka mnozstva, ktore som napiekla. Syrove tycinky sa vyborne hodia ku kremovym polievkam a jednohubky k poharu dobreho vina.
  3. K nam uz pomaly ale iste prichadza jesen, tak aj dekoracia na terase ma uz jesenny nadych.