Slané kefírové lievance s jarnou cibuľkou a vajcom fotorecept
Potrebovala som zužitkovať kefír a jarnú cibuľku, tak som upiekla tieto chutné lievance. Lievance sú rýchlo pripravené, môžu byť ako inšpirácia na bleskový Zobraziť celý popisPotrebovala som zužitkovať kefír a jarnú cibuľku, tak som upiekla tieto chutné lievance. Lievance sú rýchlo pripravené, môžu byť ako inšpirácia na bleskový obed alebo večeru. Hrnček 250 ml.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 500 ml |
|
| 1 ks |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| podľa chuti (alebo iné koreniny) |
|
| 3-3,5 hrnčeka |
|
| 1 zväzok |
|
| 4-5 ks |
|
| na vysmážanie |
|
Postup
-
1
Do vlažného kefíru pridáme a zľahka zamiešame sódu bikarbónu. Potom pridáme vajce, soľ, korenie a premiešame metličkou. Pridávame múku a zamiesime hustejšie cesto.
-
2
Jarnú cibuľku a natvrdo uvarené vajcia nadrobno nasekáme a pridáme do cesta. Premiešame.
-
3
Cesto lyžicou vykladáme na rozohriatú panvicu s olejom a pečieme lievance z oboch strán do zlatista. Upečené vykladáme na papierový obrúsok, aby vsiakol prebytočný tuk.
-
4
Podávame teplé s obľúbeným dresingom, ja som pripravila dresing z kyslej smotany, soli, cesnaku a pažítky. Dobrú chuť.









ďakujem za milý komentík a nahliadnutie:)
Ďakujem pekne:) a dúfam, že budú chutiť.
Teší ma, aj ja obľubujem ruskú kuchyňu, mám tu veľa receptov.
Ďakujem za komentík, som rada, že chutili:)