Slané kefírové lievance s jarnou cibuľkou a vajcom fotorecept
Potrebovala som zužitkovať kefír a jarnú cibuľku, tak som upiekla tieto chutné lievance. Lievance sú rýchlo pripravené, môžu byť ako inšpirácia na bleskový Zobraziť celý popisPotrebovala som zužitkovať kefír a jarnú cibuľku, tak som upiekla tieto chutné lievance. Lievance sú rýchlo pripravené, môžu byť ako inšpirácia na bleskový obed alebo večeru. Hrnček 250 ml.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 500 ml |  | 
| 1 ks |  | 
| 1 ČL |  | 
| 1 ČL |  | 
| podľa chuti (alebo iné koreniny) |  | 
| 3-3,5 hrnčeka |  | 
| 1 zväzok |  | 
| 4-5 ks |  | 
| na vysmážanie |  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    Do vlažného kefíru pridáme a zľahka zamiešame sódu bikarbónu. Potom pridáme vajce, soľ, korenie a premiešame metličkou. Pridávame múku a zamiesime hustejšie cesto.   
- 
                                                    2
                                                    Jarnú cibuľku a natvrdo uvarené vajcia nadrobno nasekáme a pridáme do cesta. Premiešame.   
- 
                                                    3
                                                    Cesto lyžicou vykladáme na rozohriatú panvicu s olejom a pečieme lievance z oboch strán do zlatista. Upečené vykladáme na papierový obrúsok, aby vsiakol prebytočný tuk.   
- 
                                                    4
                                                    Podávame teplé s obľúbeným dresingom, ja som pripravila dresing z kyslej smotany, soli, cesnaku a pažítky. Dobrú chuť.   


 
                                                     
                                                     
                                                     
                                                    




 
                                                        
                                                     
 


ďakujem za milý komentík a nahliadnutie:)
Ďakujem pekne:) a dúfam, že budú chutiť.
Teší ma, aj ja obľubujem ruskú kuchyňu, mám tu veľa receptov.
Ďakujem za komentík, som rada, že chutili:)