Šľahačkový zákusok

Šľahačková slza

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

40 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cesto: Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridáme múku s kypriacim práškom a zľahka vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 180 °C asi 10 minút. Upečený horúci plát v polovici prehneme (preložíme).
  2. Želatínu číru dáme do vody napučať. Šľahačkové potešenie vyšľaháme v mlieku a primiešame jogurt. Napučanú želatínu zahrejeme v mikrovlnnej rúre do rozpustenia kryštálikov a hneď všľaháme do šľahačky s jogurtom. Podľa chuti osladíme práškovým cukrom.
  3. Vychladnutý korpus roztvoríme a natrieme plnkou. Do stredu na plnku poukladáme ovocie a preložíme na polovicu.
  4. Povrch koláča polejeme punčovou polevou, ktorú pripravíme podľa návodu na obale.