Šľahačková roláda
Šľahačková roláda s pitahayou
Autor receptu: redakcia
30 minút príprava |
10 minút na 170 °C |
Postup- Žĺtky s 3 PL práškového
cukru vyšľaháme dopenista. Pridáme postupne
olej a vlažnú vodu. Múku zmiešame s kypriacim práškom
a preosiatu pridávame do žĺtkovej zmesi. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka
primiešame so cesta.
- Cesto rozotrieme rovnomerne na plech, ktorý sme vystlali
papierom na pečenie. Pečieme pri 170 °C približne 10 minút. Keď je cesto zlatisté, vyberieme ho z rúry a spolu s papierom na pečenie ho zrolujeme. Tento proces musíme vykonať, keď je cesto
ešte horúce, ináč popraská. Cesto necháme zrolované, kým nevychladne.
- Vyšľaháme smotanu, do ktorej pridáme práškový cukor podľa chuti. Vychladnutú roládu vystrieme, opatrne z nej stiahneme papier na pečenie. Potrieme rovnomerne šľahačkou a poukladáme tenké plátky ošúpanej pitahaye. Roládu
zrolujeme a dáme vychladiť. Na roládu môžeme
naniesť ešte šľahačku, prípadne roztopenú
čokoládu.
|