Šľahačková roláda

Šľahačková roláda s pitahayou

Autor receptu: redakcia

30 minút
príprava
10 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky s 3 PL práškového cukru vyšľaháme dopenista. Pridáme postupne olej a vlažnú vodu. Múku zmiešame s kypriacim práškom a preosiatu pridávame do žĺtkovej zmesi. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka primiešame so cesta.
  2. Cesto rozotrieme rovnomerne na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme pri 170 °C približne 10 minút. Keď je cesto zlatisté, vyberieme ho z rúry a spolu s papierom na pečenie ho zrolujeme. Tento proces musíme vykonať, keď je cesto ešte horúce, ináč popraská. Cesto necháme zrolované, kým nevychladne.
  3. Vyšľaháme smotanu, do ktorej pridáme práškový cukor podľa chuti. Vychladnutú roládu vystrieme, opatrne z nej stiahneme papier na pečenie. Potrieme rovnomerne šľahačkou a poukladáme tenké plátky ošúpanej pitahaye. Roládu zrolujeme a dáme vychladiť. Na roládu môžeme naniesť ešte šľahačku, prípadne roztopenú čokoládu.