Ovocný koláč

Šľahačková mix ovocná bublanina

Autor receptu: helena10

Likvidovala som zostatky potravín z chladničky a mali sme fajnový koláč.

20 minút
na 190/170 °C

Suroviny

Postup

  1. Celé vajcia vyšľahám s cukrom a soľou. Ja som dala trošku menej cukru, lebo jablká z kompótu sú veľmi sladké. Prilejem smotanu na šľahanie a nakoniec postupne nasypem múku s práškom do pečiva.
  2. Hotové cesto rozotriem na vymastený a posypaný plech 20 x 35 cm. Navrch cesta rozložím nahrubo nastrúhané ošúpané jablko, kocky scedených jabĺk so šupkou z kompótu a narezané bobule hrozna.
  3. Vo vyhriatej rúre na 190 stupňov pečiem 5 minút a po znížení teploty na 170 stupňov pečiem ešte cca 15 minút. Kontrolujem špajľou.
  4. Upečený koláč som potom poliala redšou citrónovou polevou, ktorá dodala koláču sviežu kyslastú chuť.