Sladký kukuričný chlebík ako z IKEA (variant bez vajec aj s vajíčkom)

fitka3010 - fotkafitka3010, 4. júna 2014
Sladký kukuričný chlebík ako z IKEA (variant bez vajec aj s vajíčkom)
Foto: fitka3010

Po návšteve IKEI som mala chuť spraviť si sladký kukuričný chlebík (alebo koláč) aj doma. Podarilo sa. Varianta s vajíčkom je jeho veľmi vernou Zobraziť celý popisPo návšteve IKEI som mala chuť spraviť si sladký kukuričný chlebík (alebo koláč) aj doma. Podarilo sa. Varianta s vajíčkom je jeho veľmi vernou kópiou, no pre alergikov je ten bez vajíčka takisto chuťovo skvelý.

6
porcií
30 minút
príprava
5 minút
na 200 °C

Suroviny

1 hrnček
1 hrnček
2/3 hrnčeka
1/2 lyžičky
4 lyžičky
1 hrnček
1/3 hrnčeka
1 ks
alebo (namiesto vajíčka):
2 lyžice




Postup

  1. 1

    Predhrejte si rúru na 200 stupňov.

  2. 2

    V mise zmiešajte dokopy najprv suché ingrediencie a potom k nim primiešajte všetky ostatné. Miešajte dohladka.

  3. 3

    Vylejte cesto do vymastenej alebo papierom na pečenie vystlatej formy (tortovej alebo inej) a pečte 20-25 minút na 200 stupňoch do zlatista.

  4. 4

    Servírujte len tak bez ničoho alebo potrite džemom. Mňam mňam :)

Diskusia k receptu

smejkad
kukuricne bagety mi chutia, toto si neviem predstavit, ale asi vyskusam v dohladnej dobe :-)))
jozka2
vyzera velmi chutne,kukuricne chlebiky som obcas robievala ked mal kto jest teraz radsej kupim 1 muffin ku kave na ranajky,mam ich velmi rada a kukurica je velmi zdrava,je to jedina plodina ktora obsahuje zlato ktore je potrebne pre organizmus.
eviana
Skvelá inšpirácia keď príde návšteva, čo lepok nemôže, ukladám a ďakujem za zaujímavý recept :)
rea1
@eviana , máš tam 1 hrnček hladkej múky, ktorá lepok obsahuje, bezlepková návšteva by sa ti nepoďakovala. ktovie, aký by bol výsledok, keby sa koláč robil iba z kukuričnej múky.
tatiana13
Dorbý deň, priateľ má alergiu na vajíčka a tu vidím prvý krát že sa dá nahradiť octom. Prosím dá sa to nahradiť v každom recepte, alebo len v tomto? Veľmi pekne a ďakujem za typ a recept. Práve ho skúšam v bezlepkovej forme. :)
safran
trochu sa obávam tej kombinácie vlažného mlieka s octom, ale práve tá verzia ma láka... ukladám a príležitostne vyskúšam
hanis
Asi hloupý dotaz - ale můžu použít instatní kukuřičnou polentu místo kukuřičné mouky? Láká mě to k vyzkoušení, ale radši se zeptám, ať to nezkazím. Děkuji za odpověď.
fitka3010
@tatiana13 aj môj priateľ má alergiu na vajíčka, už som sanaučila robiť takmer všetko bez nich :) Takže vajce sa dá nahradiť octom + PDP, niekedy banánom, niekedy aj jogurtom. Treba skúšať všetko možné a naučíš sa kde čo môžeš :) Tiež mám v receptoch recept na tortu bez vajec - je perfektná - tiež s octom.

@hanis pravdu povediac naozaj netuším, ale myslím si, že zlé to byť nemôže :))) tak teda dúfam že sa nemýlim
elsena
Koláčik vyšiel perfektne, ďakujem za recept. Použila som instantnú kukuričnú kašu (zloženie 100% kukurice), lebo som nemala kukuričnú múku.
hadik
Nechodím do Ikea, najčastejšie zájdem do chovateľských potrieb kúpiť dajaké holátka pre môjho pytónika Brutusa, takže mám Smolu a Hrušky, neviem porovnať s "originálom".

hadik
Zabudol som, kde je nejaké kypridlo v ceste?
kpalarikova
Ten kolacik z Ikea nepoznam, ale tento je super, ja som dala spaldovu hladku bielu muku aby to mohla aj moja dcera z HIT a je uplne krehucky...mnam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia