Sladko-ostrý baklažán

Autor receptu: akoprislo

Recept vhodný najmä pre ľudí obľubujúcich trošku zvláštne chute.

4-5
porcie
5 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Baklažán a pomaranč nakrájame na malé kocky, cibuľu na ešte menšie.
  2. Na panvicu dáme roztopiť maslo, pridáme cibuľu a škoricový cukor, necháme skaramelizovať do zlatista spolu s nasekanou chilli papričkou.
  3. Pridáme baklažán a pomaranč, osolíme a dusíme asi 15-20 minút. Dochutíme škoricou a zázvorom podľa chuti. Baklažán by mal byť v ústach najskôr kyslejší, následne škoricovo sladký s ostrým podtónom.
  4. Podávame s ryžou a nasucho opečeným tofu. Môžete vyskúšať aj rozmixovanú variantu ako omáčku ku kuracím prsiam alebo posypané kešu orieškami. Dobrú chuť!