Sladko-ostrý baklažán
Autor receptu: akoprislo
Recept vhodný najmä pre ľudí obľubujúcich trošku
zvláštne chute.
4-5 porcie |
5 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup
- Baklažán a pomaranč nakrájame na malé kocky, cibuľu na ešte menšie.
- Na panvicu dáme roztopiť maslo, pridáme cibuľu a škoricový cukor, necháme skaramelizovať do zlatista spolu s nasekanou chilli papričkou.
- Pridáme baklažán a pomaranč, osolíme a dusíme asi 15-20 minút. Dochutíme škoricou a zázvorom podľa chuti. Baklažán by mal byť v ústach najskôr kyslejší, následne škoricovo sladký s ostrým podtónom.
- Podávame s ryžou a nasucho opečeným tofu. Môžete vyskúšať aj rozmixovanú variantu ako omáčku ku kuracím prsiam alebo posypané kešu orieškami. Dobrú chuť!