Sladko kyslá kapusta s ananásom a voňavým domácim celozrnným chliebom

martinis - fotkamartinis, 2. februára 2013
Sladko kyslá kapusta s ananásom a voňavým domácim celozrnným chliebom
Foto: martinis

Netradičný názov, netradičný recept : kyslá kapusta dusená v ananásovej šťave a kúskami ananásu, k tomu na zahryznutie chlieb z domácej pekárničky.

1
porcia
30 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 ks
1 PL
250 g
1 ks
2 zrnká
1/2 konzervy
Celozrnný chlieb:
350 ml
3 PL
1 PL
2 čl
1 čl
1 čl
500 g
1 čl
1 PL
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Chcel by som vám predstaviť recept, ktorým zaručene dosiahnete prekvapenie ak nie rodinných, tak minimálne vlastných chuťových buniek. Tie sú zrejme zvyknuté na charakteristickú kyslú chuť kvasenej kapusty, takže ich poriadne zmätieme sladkosťou ananásovej šťavy. K tomu si zahryznite domáceho celozrnného chlebíka, v ktorom chrumkajú semiačka plné zdravia a užívajte si nádherného rána :-)

  2. 2

    Polovicu väčšej cibule nakrájame na malé kocky. Tie tradične orestujeme zhruba 3 minúty na lyžici rozpáleného olivového oleja. Až chytia farbu, pridáme kyslú kapustu , bobkový list, 2 zrnká celého čierneho korenia a okoreníme.

  3. 3

    Prikryjeme a dusíme na miernom ohni 15 minút. Po tejto dobe podlejeme deci ananásovej šťavy z konzervy a zamiešame, aby kapusta absorbovala čo najviac jej typickej chuti. Dusíme 5 minút, doplníme polovicou konzervy krájaného ananásu a na sporáku necháme posledných 5 minút.

  4. 4

    Hotové jedlo presunieme na tanier, kde ho ozdobíme čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou. Takáto sladkokyslá kapusta môže chutiť s mäsom aj zemiakovými haluškami, ale na raňajky sa k nej skutočne hodí vlastný chlebík z domácej pekárne.

  5. 5

    Takže príprava je absolútne jednoduchá : suroviny v uvedenom poradí vložte do pekárne a zapnite na program Celozrnný, veľkosť 900 g a kôrka tmavá. Vonia nádherne a chutí ešte lepšie O:)

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
Veru, aj ja žasnem, hlavne nad tym bodom č.1. Tiiež som veľmi zvedavy na kombináciu kyslej kapusty a ananásu. Oboje mám rád, len si ich zatial neviem predstaviť na "jednom" tanieri. Ale, @Martinis je už PÁN KUCHÁR, takže verím, že to bude ďalšia "bomba"!
keď čítam tvoj recept, neuveriteľne mi tečú slinky! tá kapusta a ananás, tak to iste vyskúšam, možno aj zajtra ráno a časom aj chlebík. kam chodíš na tie recepty?
@zmizka a @leomax : ďakujem vám za takéto priam "grandiózne" pochvaly, to si hádam ani nezaslúžim ! :)) ak doma nájdete plechovku ananásu, spomeňte si na tento recept a vyskúšajte ;)
@denyany : naozaj ? :O) sú to veľmi dobré raňajky, odporúčam. ako som už viackrát spomínal - len skúšam a kombinujem, varecha mi je inšpiráciu - moje recepty sú aj vaše recepty, takže kto ďakuje mne, ten ďakuje celej našej komunite ;)
@helca103 : však ? :) vyskúšal som prvý krát, no ostal som ohromený ! :O)

Pridaj komentár k receptu: