Sladké pohladenie s prekvapením

siuuu - fotkasiuuu, 7. februára 2021
Sladké pohladenie s prekvapením
Foto: siuuu

Baklažán na sladko ? Ánoooo. Recept som videla v jednej zahraničnej relácii o varení a prišlo mi to také uletené, že som si povedala Zobraziť celý popisBaklažán na sladko ? Ánoooo. Recept som videla v jednej zahraničnej relácii o varení a prišlo mi to také uletené, že som si povedala že to musím vyskúšať. A vôbec to nie je zlé - naopak, chutí to výborne. Takže, kto rád experimentuje - vyskúšajte.
Zdroj: TV relácia + vlastné úpravy

2
porcie
15 minút
príprava
5-8 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 ks menší
1 PL (na potretie panvice)
1/2 bal.
100 g (alebo mascarpone)
1 PL
1-2 PL (alebo 1-3 kvapky prírodnej pomarančovej esencie)
1-2 PL
2-3 ks
50 g
50 g (alebo kokosové mlieko)
podľa chuti (alebo oriešky)




Postup

  1. 1

    Baklažán očistíme od šupy, pokrájame na kolieska hrubé cca 1 cm, osolíme a necháme 20 minút vypotiť. Následne opláchneme a osušíme papierovými utierkami. Pokrájame na kocky 1x1 cm a poopekáme na horúcom oleji. Horúce obalíme v škoricovom cukre, odložíme bokom (uložíme v jednej vrstve) a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Zohrejeme smotanu alebo kokosové mlieko, čokoládu posekáme na malé kúsky a zalejeme horúcou smotanou / mliekom. Necháme 1-2 minúty postáť a rozmiešame na hladký krém. Necháme vychladnúť (ak treba, pomôžeme si chladničkou alebo mrazničkou).

  3. 3

    Ricottu alebo mascarpone vymiešame s cukrom a likérom (1-2 PL) - ak použijete prírodnú esenciu stačí 1-3 kvapky, podľa sily. Pridáme rozmrvené sušienky, posekanú kandizovanú pomarančovú kôru a posekané mandle / oriešky.

  4. 4

    Do pohárov striedavo vrstvíme kocky baklažánu, krému a čokolády. Dekorujeme pomarančovou kôrou a orieškami.

Diskusia k receptu

haji
Moje nervy, baklažán s fikanými bonusy by chutnal i mně. Jen nevím, jestli bych neslupla i skleničku. Díky za sdílení neotřelých novinek, jsi šikulka!