Foto: siuuu
Baklažán na sladko ? Ánoooo. Recept som videla v jednej zahraničnej relácii o varení a prišlo mi to také uletené, že som si
povedala Zobraziť celý popisBaklažán na sladko ? Ánoooo. Recept som videla v jednej zahraničnej relácii o varení a prišlo mi to také uletené, že som si
povedala že to musím vyskúšať. A vôbec to nie je zlé - naopak, chutí to výborne. Takže, kto rád experimentuje - vyskúšajte.
Zdroj: TV relácia + vlastné úpravy
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1/2 ks menší |
|
1 PL (na potretie panvice) |
|
1/2 bal. |
|
100 g (alebo mascarpone) |
|
1 PL |
|
1-2 PL (alebo 1-3 kvapky prírodnej pomarančovej esencie) |
|
1-2 PL |
|
2-3 ks |
|
50 g |
|
50 g (alebo kokosové mlieko) |
|
podľa chuti (alebo oriešky) |
|
|
Postup
-
1
Baklažán očistíme od šupy, pokrájame na kolieska hrubé cca 1 cm, osolíme a necháme 20 minút vypotiť. Následne opláchneme a osušíme papierovými utierkami. Pokrájame na kocky 1x1 cm a poopekáme na horúcom oleji. Horúce obalíme v škoricovom cukre, odložíme bokom (uložíme v jednej vrstve) a necháme vychladnúť.
- 2
Zohrejeme smotanu alebo kokosové mlieko, čokoládu posekáme na malé kúsky a zalejeme horúcou smotanou / mliekom. Necháme 1-2 minúty postáť a rozmiešame na hladký krém. Necháme vychladnúť (ak treba, pomôžeme si chladničkou alebo mrazničkou).
- 3
Ricottu alebo mascarpone vymiešame s cukrom a likérom (1-2 PL) - ak použijete prírodnú esenciu stačí 1-3 kvapky, podľa sily. Pridáme rozmrvené sušienky, posekanú kandizovanú pomarančovú kôru a posekané mandle / oriešky.
- 4
Do pohárov striedavo vrstvíme kocky baklažánu, krému a čokolády. Dekorujeme pomarančovou kôrou a orieškami.
Tiež dezert:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu