Dezert

Sladké pohladenie s prekvapením

Autor receptu: siuuu

Baklažán na sladko ? Ánoooo. Recept som videla v jednej zahraničnej relácii o varení a prišlo mi to také uletené, že som si povedala že to musím vyskúšať.* A vôbec to nie je zlé - naopak, chutí to výborne. Takže, kto rád experimentuje - vyskúšajte.

2
porcie
15 minút
príprava
5-8 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Baklažán očistíme od šupy, pokrájame na kolieska hrubé cca 1 cm, osolíme a necháme 20 minút vypotiť. Následne opláchneme a osušíme papierovými utierkami. Pokrájame na kocky 1x1 cm a poopekáme na horúcom oleji. Horúce obalíme v škoricovom cukre, odložíme bokom (uložíme v jednej vrstve) a necháme vychladnúť.
  2. Zohrejeme smotanu alebo kokosové mlieko, čokoládu posekáme na malé kúsky a zalejeme horúcou smotanou / mliekom. Necháme 1-2 minúty postáť a rozmiešame na hladký krém. Necháme vychladnúť (ak treba, pomôžeme si chladničkou alebo mrazničkou).
  3. Ricottu alebo mascarpone vymiešame s cukrom a likérom (1-2 PL) - ak použijete prírodnú esenciu stačí 1-3 kvapky, podľa sily. Pridáme rozmrvené sušienky, posekanú kandizovanú pomarančovú kôru a posekané mandle / oriešky.
  4. Do pohárov striedavo vrstvíme kocky baklažánu, krému a čokolády. Dekorujeme pomarančovou kôrou a orieškami.