Skvelý cheesecake

tasty - bez fotkytasty, 18. apríla 2014
Skvelý cheesecake
Foto: tasty

Obľúbený cheesecake s ricottou :)

12
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
250 g (Hobbit)
125 g
Plnka:
750 g
250 g
1 ks
2 ks
150 g
Na ozdobu:
1 bal.
50 g




Postup

  1. 1

    Sušienky pomelieme na jemno a pridáme k nim rozpustené maslo. Vypracujeme cesto ktoré roztlačíme na spodok formy, popr. i okraje (asi 2 cm). Dáme do trúby na 170°C na 10 minút.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme plnku. Do misy postupne pridávame ricotty, zľahla premiešame, smotanu, premiešame, cukor, premiešame, vanilku a po každej pridanej surovine premiešame, 2 vajcia - po jednom, citrónovú kôru. Necháme postáť asi 5 minút.

  3. 3

    Na predpečený korpus dáme plnku a utrasieme aby bol povrch rovný. Pečieme CCA 45-60 minút pri teplote 180°C. Po upečení necháme chladnúť asi hodinu v trúbe a potom dáme do chladničky.

  4. 4

    Na ozdobu môžme použiť čokoládový topping ale ja robím jahodový sauce, na ktorý potrebujeme 1 balenie mrazených jahôd a cukor, rozpustíme na sporáku a prelejeme ním hotový koláč.

Diskusia k receptu

evanaaa
Dobre si upiekol, páči sa mi,a j keď trošku drahší, s tou ricottou, ale čo už, len sa to musí, vlastne tá plnka, tak dlho piecť? A ak drahý, dobrý by bol aj s mascarpone, v L.... je tuším najlacnejší. Zatiaľ si ukladám do KK.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia