Foto: tasty
Obľúbený cheesecake s ricottou :)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Sušienky pomelieme na jemno a pridáme k nim rozpustené maslo. Vypracujeme cesto ktoré roztlačíme na spodok formy, popr. i okraje (asi 2 cm). Dáme do trúby na 170°C na 10 minút.
- 2
Medzitým si pripravíme plnku. Do misy postupne pridávame ricotty, zľahla premiešame, smotanu, premiešame, cukor, premiešame, vanilku a po každej pridanej surovine premiešame, 2 vajcia - po jednom, citrónovú kôru. Necháme postáť asi 5 minút.
- 3
Na predpečený korpus dáme plnku a utrasieme aby bol povrch rovný. Pečieme CCA 45-60 minút pri teplote 180°C. Po upečení necháme chladnúť asi hodinu v trúbe a potom dáme do chladničky.
- 4
Na ozdobu môžme použiť čokoládový topping ale ja robím jahodový sauce, na ktorý potrebujeme 1 balenie mrazených jahôd a cukor, rozpustíme na sporáku a prelejeme ním hotový koláč.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu