Skvelý cheesecake

Autor receptu: tasty

Obľúbený cheesecake s ricottou :)

12
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Sušienky pomelieme na jemno a pridáme k nim rozpustené maslo. Vypracujeme cesto ktoré roztlačíme na spodok formy, popr. i okraje (asi 2 cm). Dáme do trúby na 170°C na 10 minút.
  2. Medzitým si pripravíme plnku. Do misy postupne pridávame ricotty, zľahla premiešame, smotanu, premiešame, cukor, premiešame, vanilku a po každej pridanej surovine premiešame, 2 vajcia - po jednom, citrónovú kôru. Necháme postáť asi 5 minút.
  3. Na predpečený korpus dáme plnku a utrasieme aby bol povrch rovný. Pečieme CCA 45-60 minút pri teplote 180°C. Po upečení necháme chladnúť asi hodinu v trúbe a potom dáme do chladničky.
  4. Na ozdobu môžme použiť čokoládový topping ale ja robím jahodový sauce, na ktorý potrebujeme 1 balenie mrazených jahôd a cukor, rozpustíme na sporáku a prelejeme ním hotový koláč.