Skvelé tortellini
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
60 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Z múky, 2 vajec, soli, 3 PL oleja a 6 PL vlažnej vody vypracujeme cesto. Zabalíme ho do fólie a v chladničke
necháme hodinu odpočívať. Špenát očistíme, umyjeme, krátko povaríme, scedíme a posekáme. Tvaroh alebo
bryndzu zmiešame s nasekaným špenátom a so zvyšnými vajcami. Pridáme podľa chuti soľ, korenie a muškátový
oriešok.
- Cesto rozvaľkáme natenko, povykrajujeme kolieska, na každé dáme trochu plnky, preložíme a dobre
popritláčame. Konce vzniknutej taštičky potrieme rozšľahaným vajcom a pritlačíme k sebe. Takto pripravené tortellini varíme v osolenej vode, kým nevyplávajú na povrch.
- Ešte teplé ich pokvapkáme zvyšným olejom, podľa chuti posypeme strúhaným syrom a dozdobíme lístkami šalvie alebo bazalky.
|