Škvarkové slimáky fotorecept

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 2. marca 2017

Je veľa receptov na škvarkové-oškvarkové pagáče, trošku som zmenila a upiekla som škvarkové slimáky.

2plechy
porcie
60 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

500 g
200 ml
40 g
2 PL (alebo domáca masť)
1 ks
1 ČL
1 ČL
Plnka:
400 g
pol ČL
pol ČL
2 ks
2 PL
 (na posypanie)
1 ks (na potretie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si kvások z vlažného mlieka, cukru a droždia.

    Škvarkové slimáky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Postupne pridáme múku, vajíčko, soľ, roztopenú domácu masť alebo maslo. Zamiesime cesto a necháme vykysnúť.

    Škvarkové slimáky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kým cesto kysne pripravíme si plnku. Všetky suroviny na plnku poriadne vymiešame.

    Škvarkové slimáky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vykysnuté cesto vyvaľkáme a potrieme pripravenou plnkou. Zvinieme ako roládu.

    Škvarkové slimáky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Roládu nakrájame na kolečka o hrúbke 1 cm. Aby sa mi dobre krájalo, roládu som si dala na tácku a šup s ňou na 10 minút do mrazničky.

    Škvarkové slimáky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nakrájané poukladám na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme vyšľahaným vajíčkom a posypeme rascou.

    Škvarkové slimáky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Upečieme.

    Škvarkové slimáky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
Dobrá pochúťka aj na sviatočný stôl, iste chrumkavé a zvlášť sa mi páči oškvarková plnka. Možno by sa to dalo podobne aj s lístkovým cestom - to hovorím ja, pohodlne bezprácne :) Viem si predstaviť také chrumkáče......
Teda, tvoje slimáky vyzerajú úžasne žravo. Recept isto zužitkujem :-) Priznám sa, že takýto nápad na sllimáky miesto pagáčikov som mala tiež. Ale vždy ma odradila predstava, že oškvarková plnka vytečie a zostanie mi holé cesto. Zdá sa, že u teba nič nevytekalo. Skúsim ich cez víkend :-*
Práve skúšam z polovičnej dávky k narodeninám.
Ako tenko vyvaľkať cesto? Mám urobiť rozmer cesta polovičný? Chýba mi rozmer cesta pred natretím. Recept chválim.

Pridaj komentár k receptu: