Škvarkové slimáky fotorecept

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 2. marca 2017

Je veľa receptov na škvarkové-oškvarkové pagáče, trošku som zmenila a upiekla som škvarkové slimáky.

2plechy
porcie
60 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

500 g
200 ml
40 g
2 PL (alebo domáca masť)
1 ks
1 ČL
1 ČL
Plnka:
400 g
pol ČL
pol ČL
2 ks
2 PL
 (na posypanie)
1 ks (na potretie)




Postup

  1. 1

    Pripravíme si kvások z vlažného mlieka, cukru a droždia.

    Škvarkové slimáky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Postupne pridáme múku, vajíčko, soľ, roztopenú domácu masť alebo maslo. Zamiesime cesto a necháme vykysnúť.

    Škvarkové slimáky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kým cesto kysne pripravíme si plnku. Všetky suroviny na plnku poriadne vymiešame.

    Škvarkové slimáky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vykysnuté cesto vyvaľkáme a potrieme pripravenou plnkou. Zvinieme ako roládu.

    Škvarkové slimáky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Roládu nakrájame na kolečka o hrúbke 1 cm. Aby sa mi dobre krájalo, roládu som si dala na tácku a šup s ňou na 10 minút do mrazničky.

    Škvarkové slimáky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nakrájané poukladám na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme vyšľahaným vajíčkom a posypeme rascou.

    Škvarkové slimáky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Upečieme.

    Škvarkové slimáky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

luss44
páči sa mi Tvoja plnka, ja som včera robila oškvarkové pagáče ale len s čistými oškvarkami, niekedy skúsim takto.
evanaaa
Dobrá pochúťka aj na sviatočný stôl, iste chrumkavé a zvlášť sa mi páči oškvarková plnka. Možno by sa to dalo podobne aj s lístkovým cestom - to hovorím ja, pohodlne bezprácne :) Viem si predstaviť také chrumkáče......
maximamaximova
Tak to je paráda, super nápad s tou plnkou tie vajíčka stiahnu trochu tú mastnotu ale chuť škvariek ostane... veľmi chválim a utekám kúpiť škvarky nech vyskúšam ☺
nyja
Teda, tvoje slimáky vyzerajú úžasne žravo. Recept isto zužitkujem :-) Priznám sa, že takýto nápad na sllimáky miesto pagáčikov som mala tiež. Ale vždy ma odradila predstava, že oškvarková plnka vytečie a zostanie mi holé cesto. Zdá sa, že u teba nič nevytekalo. Skúsim ich cez víkend :-*
marienka44
Práve skúšam z polovičnej dávky k narodeninám.
Ako tenko vyvaľkať cesto? Mám urobiť rozmer cesta polovičný? Chýba mi rozmer cesta pred natretím. Recept chválim.
marienka44
Dcérka ich berie zajtra do práce, budú jej gratulovať. Uvidíme, či budú chutiť. Po ochutnaní povedala, že klasické pagáčiky sú lepšie. :-(




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia