Foto: katarinalucanova
Je veľa receptov na škvarkové-oškvarkové pagáče, trošku som zmenila a upiekla som škvarkové slimáky.
2plechy
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
40 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
500 g |
|
200 ml |
|
40 g |
|
2 PL (alebo domáca masť) |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
Plnka: | |
400 g |
|
pol ČL |
|
pol ČL |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
(na posypanie) |
|
1 ks (na potretie) |
|
Postup
-
1
Pripravíme si kvások z vlažného mlieka, cukru a droždia.
-
2
Postupne pridáme múku, vajíčko, soľ, roztopenú domácu masť alebo maslo. Zamiesime cesto a necháme vykysnúť.
-
3
Kým cesto kysne pripravíme si plnku. Všetky suroviny na plnku poriadne vymiešame.
-
4
Vykysnuté cesto vyvaľkáme a potrieme pripravenou plnkou. Zvinieme ako roládu.
-
5
Roládu nakrájame na kolečka o hrúbke 1 cm. Aby sa mi dobre krájalo, roládu som si dala na tácku a šup s ňou na 10 minút do mrazničky.
-
6
Nakrájané poukladám na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme vyšľahaným vajíčkom a posypeme rascou.
-
7
Upečieme.
S lístkovým cestom nie, bude to príliš mastné
Ako tenko vyvaľkať cesto? Mám urobiť rozmer cesta polovičný? Chýba mi rozmer cesta pred natretím. Recept chválim.