Škvarkové slimáky (fotorecept)

Autor receptu: katarinalucanova

Je veľa receptov na škvarkové-oškvarkové pagáče, trošku som zmenila a upiekla som škvarkové slimáky.

2plechy
porcie
60 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si kvások z vlažného mlieka, cukru a droždia.
  2. Postupne pridáme múku, vajíčko, soľ, roztopenú domácu masť alebo maslo. Zamiesime cesto a necháme vykysnúť.
  3. Kým cesto kysne pripravíme si plnku. Všetky suroviny na plnku poriadne vymiešame.
  4. Vykysnuté cesto vyvaľkáme a potrieme pripravenou plnkou. Zvinieme ako roládu.
  5. Roládu nakrájame na kolečka o hrúbke 1 cm. Aby sa mi dobre krájalo, roládu som si dala na tácku a šup s ňou na 10 minút do mrazničky.
  6. Nakrájané poukladám na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme vyšľahaným vajíčkom a posypeme rascou.
  7. Upečieme.