Škvarkové slimáky (fotorecept)
Autor receptu: katarinalucanova
Je veľa receptov na škvarkové-oškvarkové pagáče, trošku som zmenila a upiekla som škvarkové slimáky.
2plechy porcie |
60 minút príprava |
40 minút na 170 °C |
Postup
- Pripravíme si kvások z vlažného mlieka, cukru a droždia.
- Postupne pridáme múku, vajíčko, soľ, roztopenú domácu masť alebo maslo. Zamiesime cesto a necháme vykysnúť.
- Kým cesto kysne pripravíme si plnku. Všetky suroviny na plnku poriadne vymiešame.
- Vykysnuté cesto vyvaľkáme a potrieme pripravenou plnkou. Zvinieme ako roládu.
- Roládu nakrájame na kolečka o hrúbke 1 cm. Aby sa mi dobre krájalo, roládu som si dala na tácku a šup s ňou na 10 minút do mrazničky.
- Nakrájané poukladám na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme vyšľahaným vajíčkom a posypeme rascou.
- Upečieme.