Škoricový pletenec
Foto: grejsy
Vhodný ku kakau alebo kávičke.
na 200 °C
Postup
-
1
Ako prvé si spravíme kvások. Droždie rozdrobíme do hrnčeka. Pridáme 1 čaj. lyž. kryšt. cukru, medzi prsty múky a pol deci mlieka. Necháme ho vykysnúť. Do misy dáme múku, maslo, cukor, škoricu, soľ, žĺtky, kvások a prilejeme zvyšné mlieko. Vypracujeme cesto, ktoré necháme nakysnúť aspoň 30 minút.
- 2
Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti. Na pomúčenej doske vyšúľame z neho 4 šúľky, ktoré zapletieme do vrkoča a dáme na vymastený plech. Potrieme po vrchu roztopeným maslom. Pečieme na 200 stupňov 35 - 40 minút. Upečené potrieme tiež maslom .
- 3
Necháme vychladnuť a polejeme po vrchu čokoládovou polevou.
- 4
V reze.
- 5
Pokrájaný pletenec nielen chutí, ale aj pekne vonia:-)
Tiež Škoricový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tak to ma teší , že sa vydaril a chutil. A dík aj , že si to nafotila.