Škoricový koláč
Škoricový koláč

Škoricový pletenec

grejsy - fotkagrejsy, 24. marca 2018
Škoricový pletenec
Foto: grejsy

Vhodný ku kakau alebo kávičke.

35-40 minút
na 200 °C

Suroviny

400 g
3 PL
20 g
125 g
1 ČL
200 ml
štipka
2 ks
1 ČL (do kvásku)
Na vrch:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ako prvé si spravíme kvások. Droždie rozdrobíme do hrnčeka. Pridáme 1 čaj. lyž. kryšt. cukru, medzi prsty múky a pol deci mlieka. Necháme ho vykysnúť. Do misy dáme múku, maslo, cukor, škoricu, soľ, žĺtky, kvások a prilejeme zvyšné mlieko. Vypracujeme cesto, ktoré necháme nakysnúť aspoň 30 minút.

  2. 2

    Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti. Na pomúčenej doske vyšúľame z neho 4 šúľky, ktoré zapletieme do vrkoča a dáme na vymastený plech. Potrieme po vrchu roztopeným maslom. Pečieme na 200 stupňov 35 - 40 minút. Upečené potrieme tiež maslom .

    Škoricový pletenec - obrázok 2
  3. 3

    Necháme vychladnuť a polejeme po vrchu čokoládovou polevou.

  4. 4

    V reze.

    Škoricový pletenec - obrázok 4
  5. 5

    Pokrájaný pletenec nielen chutí, ale aj pekne vonia:-)

    Škoricový pletenec - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Dnes sme mali na ranajky s maslom a dzemom. Pridala som hrozienka a nedavala som polevu, vrch som potrela vajickom. Cesto som splietla z piatich casti. Urcite budem piect castejsie. Vsetkym chutilo. Dakujem za recept.


Šikovně spletené aj odfotené, jsi šikulka!