Škoricový koláč

Škoricový pletenec

Autor receptu: grejsy

Vhodný ku kakau alebo kávičke.

35-40 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé si spravíme kvások. Droždie rozdrobíme do hrnčeka. Pridáme 1 čaj. lyž. kryšt. cukru, medzi prsty múky a pol deci mlieka. Necháme ho vykysnúť. Do misy dáme múku, maslo, cukor, škoricu, soľ, žĺtky, kvások a prilejeme zvyšné mlieko. Vypracujeme cesto, ktoré necháme nakysnúť aspoň 30 minút.
  2. Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti. Na pomúčenej doske vyšúľame z neho 4 šúľky, ktoré zapletieme do vrkoča a dáme na vymastený plech. Potrieme po vrchu roztopeným maslom. Pečieme na 200 stupňov 35 - 40 minút. Upečené potrieme tiež maslom .
  3. Necháme vychladnuť a polejeme po vrchu čokoládovou polevou.
  4. V reze.
  5. Pokrájaný pletenec nielen chutí, ale aj pekne vonia:-)