Škoricové drobné pečivo
Škoricovo-zázvorové bochníčky
Autor receptu: redakcia
Škoricové bochníčky obsahujú minimum cukru, takže zachutia všetkým, ktorí sú po Vianociach presladení.* My sme ich posypali škoricovým cukrom, ale ak chcete zdravšie keksíky, môžete ho vynechať.
20 ks porcií |
50 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- V hrnci roztopíme maslo. Odstavíme a necháme vychladnúť. Potom doň vmiešame javorový sirup.
- Múku preosejeme spolu s práškom do pečiva, zmiešame so škoricou a nastrúhaným zázvorom. Potom pridáme maslo zmiešané s javorovým sirupom a vypracujeme pevné cesto.
- Cesto rozdelíme na 20 kúskov a z každého vymodelujeme guľôčku. Rozložíme ich na plechy vystlané papierom na pečenie a dlaňou mierne sploštíme. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 15 minút.
- Po upečení necháme vychladnúť. Potom ich posypeme práškovým cukrom a škoricou.
- Tip: Do bochníčkov je výborný aj datľový cukor. Pre diabetikov odporúčame použiť sladidlo xylitol, ktoré nezanecháva pachuť, alebo ich vyskúšajte pripraviť úplne bez cukru.