Škoricové drobné pečivo

Škoricovo-zázvorové bochníčky

Autor receptu: redakcia

Škoricové bochníčky obsahujú minimum cukru, takže zachutia všetkým, ktorí sú po Vianociach presladení.* My sme ich posypali škoricovým cukrom, ale ak chcete zdravšie keksíky, môžete ho vynechať.

20 ks
porcií
50 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. V hrnci roztopíme maslo. Odstavíme a necháme vychladnúť. Potom doň vmiešame javorový sirup.
  2. Múku preosejeme spolu s práškom do pečiva, zmiešame so škoricou a nastrúhaným zázvorom. Potom pridáme maslo zmiešané s javorovým sirupom a vypracujeme pevné cesto.
  3. Cesto rozdelíme na 20 kúskov a z každého vymodelujeme guľôčku. Rozložíme ich na plechy vystlané papierom na pečenie a dlaňou mierne sploštíme. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 15 minút.
  4. Po upečení necháme vychladnúť. Potom ich posypeme práškovým cukrom a škoricou.
  5. Tip: Do bochníčkov je výborný aj datľový cukor. Pre diabetikov odporúčame použiť sladidlo xylitol, ktoré nezanecháva pachuť, alebo ich vyskúšajte pripraviť úplne bez cukru.