Škoricové pečivo

Škoricovo-čokoládové srdiečka

Autor receptu: kucharocka123

Pečivo z kysnutého cesta s cejlónskou škoricou a horkou čokoládou.

20
porcií
100 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravíme plnku. Maslo zmiešame s kryštálovým a škoricovým cukrom a štipkou cejlónskej škorice (je jemnejšia a sladšia). Spolu krátko prešľaháme ručným mixérom, aby náplň mala nadýchanú konzistenciu a z pečiva nevytekala. Pridáme vo vodnom kúpeli rozpustenú vychladnutú čokoládu a znovu prešľaháme. Odložíme do chladu.
  2. Maslo do cesta mierne zohrejeme v mikrovlnke a necháme vychladnúť pri izbovej teplote.
  3. Z lyžice múky, vlažného mlieka, cukru a droždia necháme vzísť kvások.
  4. V mlieku metličkou rozšľaháme žĺtky a spolu s maslom, cukrom, štipkou soli a kváskom ich pridáme do preosiatej múky. Premiešame a ručne vymiesime cesto, ktoré necháme v utierkou zakrytej miske kysnúť cca 1 hodinu.
  5. Po vykysnutí cesto preložíme na dosku, trochu premiesime a rozdelíme napoly. Z každej polovice vyvaľkáme obdĺžnik o rozmeroch cca 25 x 20 cm a hrúbke 4 mm. Každý plát potrieme plnkou a pokrájame na prúžky 1,5 - 2 cm široké. Každý pásik zvinieme do tvaru srdca tak, že okraje zrolujeme, vytvarované cesto preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a v strede prstami vyformujeme hrot.
  6. Srdiečka uložené na plechu necháme ešte podkysnúť približne 20 minút a potom dáme piecť do rúry vyhriatej na cca 180 °C. Pečieme cca 20 minút alebo podľa svojej rúry.
  7. Dobrú chuť!