Šišky plnené rumovým melónom

Michal Škorec
šéfkuchár penziónu Harmónia v Ostraticiach, 21. júna 2010
Šišky plnené rumovým melónom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

300 g
20 g
150 ml
1 ks
1 PL
50 ml
50 ml
200 g
100 ml
1 ks
1 PL
50 g
100 g
0,5 l




Postup

  1. 1

    Z mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Pridáme múku, olej, žĺtok, vanilkový cukor, štipku soli, citrónovú kôru a rum. Vypracujeme cesto a necháme asi 30 minút kysnúť. Potom cesto jemne rozvaľkáme a vykrojíme z neho kolieska, ktoré naplníme guľôčkami melóna, ktorý sme asi 30 minút marinovali v rume.

  2. 2

    Necháme ešte asi 10 minút kysnúť a vypražíme v oleji do zlata. Z bielka vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého pridáme cukor, malinový džem a čerstvé maliny.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Veľmi dôležité je pri šiškách pridávanie rumu do cesta. nenapijú sa tak oleja. Vyprážajte ich vždy vo veľmi rozhorúčenom tuku, to rovnako pomáha, aby šišky neboli príliš ,,napité" tukom.

Diskusia k receptu

marienka44
Moj recept na sisky /nezalezi na naplni/ je taky, ze na kazdych 100 g múky davam 1 žľtok, teda tu by mali byt 3! 1 vajce cele je malo a bielok je nevhodny. Moje sisky /pampusky / su po vysmazeni dierove, pruzne.
modrykamen
Skúsim, na dobré šišky mi mama nenechala recept. Na také nafúknuté a s dierkami ako píše pani marienka.
vanilka111
ani ja nedávam nijaké bielky,na pol kila miešanej múky dávam 3 žĺtky a
mávam ich ľahučké a vo vnútri duté.
danielas
Tieto šišky vyzerajú fajnovo. Ja keď robím šišky hneď ako ich vložím do rozpáleného oleja,prikryjem sklennou pokrievkou. Bleskovo vybehnú,krátko nechám zapiecť ,odkryjem,pretočím a už neprikrývam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia