Šišky plnené rumovým melónom
Michal Škorec
šéfkuchár penziónu Harmónia v Ostraticiach, 21. júna 2010
šéfkuchár penziónu Harmónia v Ostraticiach, 21. júna 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Z mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Pridáme múku, olej, žĺtok, vanilkový cukor, štipku soli, citrónovú kôru a rum. Vypracujeme cesto a necháme asi 30 minút kysnúť. Potom cesto jemne rozvaľkáme a vykrojíme z neho kolieska, ktoré naplníme guľôčkami melóna, ktorý sme asi 30 minút marinovali v rume.
- 2
Necháme ešte asi 10 minút kysnúť a vypražíme v oleji do zlata. Z bielka vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého pridáme cukor, malinový džem a čerstvé maliny.
- 3
NÁŠ TIP: Veľmi dôležité je pri šiškách pridávanie rumu do cesta. nenapijú sa tak oleja. Vyprážajte ich vždy vo veľmi rozhorúčenom tuku, to rovnako pomáha, aby šišky neboli príliš ,,napité" tukom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
mávam ich ľahučké a vo vnútri duté.