Šišky plnené rumovým melónom

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Z mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Pridáme múku, olej, žĺtok, vanilkový cukor, štipku soli, citrónovú kôru a rum. Vypracujeme cesto a necháme asi 30 minút kysnúť. Potom cesto jemne rozvaľkáme a vykrojíme z neho kolieska, ktoré naplníme guľôčkami melóna, ktorý sme asi 30 minút marinovali v rume.
  2. Necháme ešte asi 10 minút kysnúť a vypražíme v oleji do zlata. Z bielka vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého pridáme cukor, malinový džem a čerstvé maliny.
  3. NÁŠ TIP: Veľmi dôležité je pri šiškách pridávanie rumu do cesta. nenapijú sa tak oleja. Vyprážajte ich vždy vo veľmi rozhorúčenom tuku, to rovnako pomáha, aby šišky neboli príliš ,,napité" tukom.