Široké rezance s kuracím mäsom a pikantnou slivkovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Kuracie stehná nakrájame na úhľadné kocky a osmažíme na cibuľovom základe. Mierne podlejeme vývarom, pridáme červenú mletú papriku, rascu a soľ. Udusíme domäkka, podľa potreby podlejeme ešte vývarom. Po udusení mäso odložíme na teplé miesto.
- Do vzniknutého výpeku dáme slivkový lekvár a uvedené koreniny. Všetko spolu prevaríme, pred dokončením pridáme kyslú smotanu a potom precedíme. Omáčka musí mať hustejšiu konzistenciu. Je možné ju zahustiť múkou, ale vhodnejšie je ideálnu hustotu dosiahnuť odparením časti vody.
- Na uvarené cestoviny upravíme udusené kuracie mäso, prelejeme slivkovou omáčkou a posypeme syrom. Ako ozdobu použijeme čerstvé slivky, prípadne iné ovocie.
|