Šípková omáčka (fotorecept)

Autor receptu: marisee

Lahodná jesenná omáčka k mäsu a rybám.

120 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Šípky umyte.
  2. Vložte do hrnca s 1/2 litrom vody a varte zakryté na miernom ohni cca 1,5h.
  3. Roztláčačom na zemiaky šípky v hrnci podrvte, mala by vzniknúť kašovitá hmota. Ak nejdú varte ďalej. Hotovú kašu prepasírujte cez sitko do inej nádoby.
  4. Hladký šípkový krém znovu uveďte do mierneho varu a pridajte všetky ostatné ingrediencie. Z pomaranču a mandarínky najemno nastrúhajte kôru a vytlačte šťavu. Omáčku dobre premiešajte.
  5. Servírujte teplú k mäsu a rybám. Pre zjemnenie chuti môžete pred podávaním pridať sladkú smotanu.
  6. Z vytlačených šípok si ešte môžete pripraviť výborný šípkový čaj.