Šípková omáčka (fotorecept)
Autor receptu: marisee
Lahodná jesenná omáčka k mäsu a rybám.
120 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup
- Šípky umyte.
- Vložte do hrnca s 1/2 litrom vody a varte zakryté na miernom ohni cca 1,5h.
- Roztláčačom na zemiaky šípky v hrnci podrvte, mala by vzniknúť kašovitá hmota. Ak nejdú varte ďalej.
Hotovú kašu prepasírujte cez sitko do inej nádoby.
- Hladký šípkový krém znovu uveďte do mierneho varu a pridajte všetky ostatné ingrediencie.
Z pomaranču a mandarínky najemno nastrúhajte kôru a vytlačte šťavu. Omáčku dobre premiešajte.
- Servírujte teplú k mäsu a rybám. Pre zjemnenie chuti môžete pred podávaním pridať sladkú smotanu.
- Z vytlačených šípok si ešte môžete pripraviť výborný šípkový čaj.