Silvestrovské slané krekry

Autor receptu: jenni

Celozrnné krekry zo špaldovej múky s cesnakom a tekvicovými semienkami. Inšpirované krekrami, ktoré môžete bežne kúpiť v potravinách. Ale predsa len, domáce sú domáce.

15 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Postup

  1. Časť tekvicových semienok si pomelieme na jemno, približne 50 g a zvyšok semienok nahrubo. Zmiešame pšeničnú múku so špaldovou. Do zmesi pridáme soľ, sušený cesnak, prášok do pečiva a tekvicové semienka.
  2. Do suchej zmesi pridáme alsan, olivový olej a vodu. Vymiesime cesto. Cesto rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme na tenké pláty.
  3. Radielkom pokrájame cesto na malé štvorce alebo obdĺžniky, ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme približne 15 minút pri 200 stupňoch.