Silvestrovské slané krekry
Autor receptu: jenni
Celozrnné krekry zo špaldovej múky s cesnakom a tekvicovými semienkami. Inšpirované
krekrami, ktoré môžete bežne kúpiť v potravinách. Ale predsa len, domáce sú domáce.
15 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup
- Časť tekvicových semienok si pomelieme na jemno, približne 50 g a zvyšok semienok nahrubo.
Zmiešame pšeničnú múku so špaldovou. Do zmesi pridáme soľ, sušený cesnak, prášok do pečiva a tekvicové semienka.
- Do suchej zmesi pridáme alsan, olivový olej a vodu. Vymiesime cesto.
Cesto rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme na tenké pláty.
- Radielkom pokrájame cesto na malé štvorce alebo obdĺžniky, ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme približne 15 minút pri 200 stupňoch.