Čokoládová torta
Sezamovo-čokoládový tart
Autor receptu: patincatsomekitchen
Čaro sezamovej tahini pasty som objavila až nedávno, a tak teraz stále premýšľam, kam ju zakomponovať. V dezerte sa mi k sezamu veľmi
hodí čokoláda, navyše čokoládové recepty sú vďačné, má ich skoro každý rád a sú veľmi jednoduché. Sezam pridá tartu zaujímavú
nevšednú chuť.
Krehké cesto + sezam + čokoláda = lahodný zážitok.
https://www.patincatsomekitchen.com/sezamovo-cokoladovy-tart
Postup
- Všetky suroviny na cesto zmiešajte. Vodu pridávajte postupne, môžu vyjsť 2 - 3 PL podľa typu múky. Cesto spracujte a vložte do formy na tart. Pečte pri 180 °C asi 12 minút.
- Horkú čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli s kokosovým olejom alebo maslom. Odstavte zo sporáka a nechajte trochu vychladnúť. Potom do nej vmiešajte 5 plných polievkových lyžíc tahini pasty. Plnku vyjelte na tart.
- Na ozdobu namočte vidličku do tahini pasty a jemne ňou otriasajte po obvode koláčiku.
- Koláčik nechajte pred servírovaním chvíľu odstáť pri izbovej teplote.