Čokoládová torta

Sezamovo-čokoládový tart

Autor receptu: patincatsomekitchen

Čaro sezamovej tahini pasty som objavila až nedávno, a tak teraz stále premýšľam, kam ju zakomponovať. V dezerte sa mi k sezamu veľmi hodí čokoláda, navyše čokoládové recepty sú vďačné, má ich skoro každý rád a sú veľmi jednoduché. Sezam pridá tartu zaujímavú nevšednú chuť. Krehké cesto + sezam + čokoláda = lahodný zážitok. https://www.patincatsomekitchen.com/sezamovo-cokoladovy-tart

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny na cesto zmiešajte. Vodu pridávajte postupne, môžu vyjsť 2 - 3 PL podľa typu múky. Cesto spracujte a vložte do formy na tart. Pečte pri 180 °C asi 12 minút.
  2. Horkú čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli s kokosovým olejom alebo maslom. Odstavte zo sporáka a nechajte trochu vychladnúť. Potom do nej vmiešajte 5 plných polievkových lyžíc tahini pasty. Plnku vyjelte na tart.
  3. Na ozdobu namočte vidličku do tahini pasty a jemne ňou otriasajte po obvode koláčiku.
  4. Koláčik nechajte pred servírovaním chvíľu odstáť pri izbovej teplote.