Sendvič so steakom a cibuľkou (fotorecept)

Autor receptu: evusik

tak, manžel je za horami, za dolami a ja mám fraj... variť nemusím, ale chleba mi treba a do obchodu sa mi nechce tak som si upiekla malé bagetky a k tomu steak so sviečkovice ktorá mi zostala zo včera...

6
porcií
20 minút
príprava
6 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hneď ráno som si zamiesila na bagetky, aj keď v názve je sendvič, ale veď aj z bagety sa dá spraviť sendvič... ja pečiem chlieb aj pečivo z pol kila múky, ktorú rôzne kombinujem, samozrejme to robím od oka, ale keď fotím, tak aj vážim aby som tu potom nepísala blbosti... postup mám tiež vždy rovnaký, droždie rozpustím vo vlažnej vode, pridám múku a soľ a zamiesim cesto, ktoré nechám vykysnúť, keď mám viac času, po hodine premiesim a nechám znovu cca hodinku kysnúť
  2. potom si cesto rozdelím na 6 rovnakých častí, ja si cesto vážim... je to lepšie pri pečení, formu vytriem olejom, vložím bagetky a nechám podkysnúť
  3. pečiem v rúre vyhriatej na 250°C asi 5 minút, potom zmiernim na 200°C a pečiem cca 20 minút... po vybratí ich potriem vodou a vyklopím na mriežku kde ich nechám vychladnúť
  4. a urobím si dresing: majonézu, smotanu a horčicu zmiešame... tento dresing je výborný s kremžskou ale aj s dijonskou horčicou
  5. dresing vymiešame pridáme trochu medu a pár kvapiek citrónovej šťavy, osolíme, okoreníme a odložíme do chladu
  6. hovädziu sviečkovicu odblaníme a nakrájame na hrubšie asi 3 cm steaky
  7. steaky obalíme v podrvenom korení štyroch farieb, polejeme olejom a odložíme do chladničky... stačí na hodinku, ja som ho nakladala včera a robila som z neho steaky a zvyšok som použila dnes... ešte si pripravíme grilovaciu panvicu a nakrájame červenú cibuľu na mesiačky alebo koliečka...
  8. steak pred pečením musíme vyložiť z chladničky aspoň na 15-20 minút, nesmieme ho grilovať studený... pečieme z každej strany asi 2 minúty, to je ale na mňa moc krvavé preto ja pečiem z jednej strany 4 minúty a z druhej strany 2 minúty... keďže nepečiem steaky každý deň, pekne si nastavím časovačky aby som to neprešvihla... hotový steak preložíme na teplý tanier, prikryjeme miskou a uložíme do tepla
  9. na grilovaciu panvicu vylejeme zvyšok oleja v ktorom boli naložené steaky a opražíme cibuľu
  10. steak nakrájame na pásiky
  11. bagetu prekrojíme, potrieme dresingom a už v tejto chvíli sa z bagety stáva sendvič, veď sendvič je vlastne obložený chlieb :-)
  12. preložíme plátkami mäsa
  13. a veľkou porciou cibuľky
  14. a je to... môj muž takéto jedlá odmieta, pretože sa to nedá normálne jesť a už vôbec nie na verejnosti... a veď ja som to na verejnosti nejedla... aj keď som si sendvič spôsobne krájala nožom, zababraná až za ušami, pochutila som si prenáramne...