Semiačkový chlieb
Autor receptu: suli
Chlebíky si pečiem sama. Mám rada vôňu chleba práve vytiahnutého z rúry. A tu je recept na jeden taký, trochu netradičný avšak plný zdravej vlákniny. Prajem dobrú chuť.
5 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- suroviny sú orientačné
V mise zmiešaj suché ingredience. Potom pridaj med, alebo javorový sirup (ja som pridala jačmenný slad), olej a vodu. Vzniknutú hmotu je nutné nechať odpočívať minimálne dve hodiny, kľudne i cez noc. V prípade, že máš cesto tuhé, alebo sa rozpadáva, pridaj trocha vody. Cesto by malo byť kompaktné. - Cesto môžeš dať do formy na biskupský chlieb, alebo ako ja v tomto prípade, na plech vystlaný papierom. V tomto druhom prípade po upečení stačí nakrájať na štvorce, natrieť maslom a konzumovať s medvedím cesnakom. Peč cca 40 minút (čas je orientačný závisí od rúry) a krájaj až po vychladnutí. Chlebík vydrží približne päť dní, môžeš ho v prípade potreby zamraziť.