Sekaná z domácej pekárne

Autor receptu: stefanm

Trochu som váhal,či mi pekárnička nenasiakne vôňami mäsa a korenia a neprejde mi to potom do chlebíka,ktorý tam rád aspoň 1-2x do týždňa pečiem,ale skúsil som a neoľutoval.Bola jemná a šťavnatá.Odporúčam.Nebojte sa !

30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 2x pomleté mäso (ja robím len bravčové z lopatky alebo z menej mastného pliecka, ale môže byť aj 1/2 bravčové ,1/2 hovädzie) dobre premiešame s vajíčkami,nadrobno nakrájanou (kto má rád aj opraženou) cibuľou,cesnakom,soľou, korením a sódou bikarbónou (alebo práškom do pečiva).Podľa hustoty pridáme strúhanku alebo , ak sa nám zdá husté trochu oleja a necháme v chlade aspoň 1/2 hod.prikryté "odležať".Preložíme do "pekárne" (ja mám ETA Siesta),zapneme program -pečenie- a za občasného potierania ochuteným cesnakovým olejom necháme program prejsť 1a1/2x.Sekaná je chutná,prepečená a šťavnatá.Ja ju podávam ako predjedlo na studeno s chlebíkom a kyslou uhorkou alebo ako hlavné jedlo so zemiakmi,cesnakovou omáčkou s olivami a feferónom a nakladanymi hríbmi.Na foto je verzia pre manželku,s malinovým nápojom ale ja po nej "musím" mať pivo!!