Sekaná z bôčika (fotorecept)

Autor receptu: socharka

Tento recept je ešte z čias predrevolučných a tak ho sem dávam ako RETRO-recept v nezmenenej podobe - mám ho v zošite po mamke, pretože ja som vtedy ešte nevarila. Každý z nás si sekanú dochucuje podľa svojej chuti. Ja som dnes chcela vyskúšať chuť sekanej podľa tohto receptu. Je lahodnejšia možno tým, že je tam toľko vajec a chuť detstva mi pripomína vegeta :-)

10
porcií
5 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pomletý bôčik dáme do misy a pridáme vajcia, múku, strúhanku a vymiešame. Hmota je dosť riedka, ale vraj to tak má byť.
  2. Pridáme nasekanú cibuľu a pretlačený cesnak, vegetu a kypriaci prášok primiešame až na koniec. Ja som použila Dr.Oetker.
  3. Pripravenú hmotu na sekanú rozdelíme na dve polovice. Dva kusy alobalu potrieme masťou a na každý nalejeme polovicu hmoty.
  4. Zabalíme ako balíček a dáme do rúry piecť na 180 stupňov asi 50 minút. Potom alobal otvoríme a dopečieme ešte asi 10 minút, aby mala sekaná peknú farbu.
  5. Upečenú sekanú vyberieme z alobalu a pokrájame na plátky.
  6. Podávame na teplo s rôznymi zemiakmi, k prívarkom...ale ja som pripravila slovenský zemiakový šalát. Druhý kus sekanej sme zjedli na studeno len tak, s chlebíkom, horčicou, cibuľou a uhorkami.