Seitan na ázijský spôsob
Autor receptu: redakcia
Postup- Múku si zmiešame s pol litrom studenej vody a vymiešame hladké cesto. Namočíme ho do vody a necháme hodinu odpočívať. Potom cesto premývame raz v teplej, raz v studenej vode. Vodu vymieňame až dovtedy, kým nám neostane čistá voda.
- Vypracujeme dve hrudky seitanu, ktoré potom varíme v zeleninovom vývare 45 minút. Po uvarení vytiahneme a necháme vychladnúť.
- Bochníky nakrájame na plátky a prudko opečieme na oleji z oboch strán. Opečený seitan pokvapkáme sójovou omáčkou, ktorá dodá jedlu výbornú chuť.
- Na čistej panvičke sprudka opečieme artičokové srdiečka vcelku, pridáme nadrobno nasekanú reďkovku, pór a nakoniec klíčky.
|