Seitan na ázijský spôsob

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Múku si zmiešame s pol litrom studenej vody a vymiešame hladké cesto. Namočíme ho do vody a necháme hodinu odpočívať. Potom cesto premývame raz v teplej, raz v studenej vode. Vodu vymieňame až dovtedy, kým nám neostane čistá voda.
  2. Vypracujeme dve hrudky seitanu, ktoré potom varíme v zeleninovom vývare 45 minút. Po uvarení vytiahneme a necháme vychladnúť.
  3. Bochníky nakrájame na plátky a prudko opečieme na oleji z oboch strán. Opečený seitan pokvapkáme sójovou omáčkou, ktorá dodá jedlu výbornú chuť.
  4. Na čistej panvičke sprudka opečieme artičokové srdiečka vcelku, pridáme nadrobno nasekanú reďkovku, pór a nakoniec klíčky.